Upoznajte Enidu Mujagić, studenticu medicine koja je pokrenula svoj mali kreativni biznis

Svoju kreativnost Enida je pretvorila u mini biznis, a u razgovoru za STUDOMAT otkriva šta joj daje motivaciju u toku studija, kako za učenje, tako i za kreativni rad, kako se javila ljubav prema ovoj vrsti zanimanja te zašto upisati baš Medicinski fakultet na Univerzitetu u Tuzli.


Enida Mujagic

Enida Mujagić studentica je šeste godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli. Rođena je u Tuzli 14.09.1995. godine, a živi u Živinicama. Završila je Prvu osnovnu školu u Živinicama, a potom u Srednju medicinsku školu u Tuzli. U toku osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja bila je superodlična učenica.

Za vrijeme osnovnog obrazovanja bila je aktivan član CK Živinice i učesnica brojnih takmičenja u okviru prve pomoći. Kao učenik osnovac išla je na takmičenja iz matematike, a u okviru kantonalnog takmičenja iz likovne umjetnosti osvojila je prvo mjesto.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

STUDOMAT u rubrici “Moja kriiila” nastoji promovisati studente koji svojim trudom i zalaganjem u toku studija zaslužuju da se o njima priča i piše. Zato smo razgovarali sa Enidom, mladom i kreativnom studenticom koja je pored studija na zahtjevnom fakultetu pokrenula i vlastiti biznis.

Svoju kreativnost Enida je pretvorila u mini biznis, a na njenoj FB stranici “Made with love-em” možete pronaći predivne gumice za kosu, rajfove, šnalice, kao i vrlo popularne maske.

Enida je za naš portal ispričala šta joj daje “krila”, odnosno motivaciju u toku studija, kako za učenje, tako i za kreativni rad, kako se javila ljubav prema ovoj vrsti zanimanja te zašto upisati baš Medicinski fakultet na Univerzitetu u Tuzli.

Kada i zašto si odlučila da želiš studirati medicinu i postati doktorica?

 – Znate kako kažu da se ne može odrediti tačan datum kad se dvije osobe zavole, samo dođe trenutak kad to prosto znaš. Tako je nekako i s mojim izborom za Medicinski fakultet. Tu sam se pronašla i to je ono što želim raditi.

Možeš li napisati neki savjet za sve one kojima je želja upisati Medicinski fakultet na UNTZ ? Kakav je tvoj dojam o studiranju na ovom fakultetu?

 – Mnogi su me pitali da l’ da upišu ovaj fakultet. Teško je to odgovoriti. Svima bih preporučila da prije upisa dobro razmisle koji je to posao zbog kojeg bi se budili svako jutro, i kakav osjećaj im daje ta zamisao. Mene naprimjer taj osjećaj motiviše. A svakako treba da znaju da upisuju jako težak fakultet koji zahtjeva mnogo zalaganja.

Kako si došla na ideju da pokreneš svoj kreativni biznis?

 – U martu prethodne godine sam kupila sebi neke gumice u radnji po cijeni visokoj za mene studenticu. Pa pomislih zašto ja to ne bih mogla sama napraviti. Tako sam kreirala prve gumice, koje su ubrzo zatim završile u rukama sestara, a čija je i sama ideja o otvaranju kreativnog biznisa. Nastojim kreirati zanimljive stvari uz pristupačne cijene.

Da li je teško redovnom studentu pronaći vremena da se bavi dodatnim aktivnostima?

 – Kad ima volje ima i načina. Fakultet traži svoje vrijeme ali nikako ne smijemo zaboraviti izdvojiti vrijeme za odmor i rekreaciju.

Šta je najtraženije od ponuđenih artikala na tvojoj FB stranici?

 – Gumice su postale dio svakodnevnice te najtraženiji artikal na stranicama. Svakako ne mogu izostaviti ni trake za kosu, rajfove, šnalice. Za svakoga ima nešto.

Tvoja motivaciona poruka za studente je…

 – Sve u životu što radite trebate znati zašto. Kad imaš dobar razlog zašto nešto radiš to je samo za sebe dovoljna motivacija. I nikad ne odustajte, samo uporni uspjevaju!