Studentski život

Djevojka koja je odlučila uspjeti u BiH, a ne u inostranstvu

Razgovarali smo sa ambicioznom Lamijom Palalijom koja dolazi iz Sarajeva, studentica je Internacionalnog Burch Univertizeta, smjer IT Management. Za vrijeme studiranja postigla je odlične rezultate i plasirala se na jedno od boljih mjesta u uspješnom preduzeću UpTrend Marketing Solutions. Ovo je njena priča za STUDOMAT .

PROČITAJ VIŠE

Pravila ponašanja u avionu

Osim ako imate sreću (i puno para) da putujete prvom klasom, letenje avionom često može da bude stresno i iscrpljujuće iskustvo. Zato postoje osnovna pravila ponašanja koja će vam pomoći da putovanje bude ljepše i komfornije – kako za vas, tako i za sve ostale putnike. Probajte da ih poštujete!

PROČITAJ VIŠE

Maja Petrović: Moj posao su sreća i zadovoljstvo radnih kolega

Mlada Sarajka Maja Petrović uspješan je menadžer u poznatoj kompaniji Ministry of Programming. Ova kompanija konstantno otvara nova radna mjesta, stoga je Maja kao osoba koja bira nove članove tima, odlučila otvoreno podijeliti i vlastitu priču o putu do uspjeha koji i nije uvijek išao po planu, te otkriti šta moderne kompanije i najpoželjniji poslodavci danas očekuju od kandidata.

PROČITAJ VIŠE

Mladi o suočavanju sa prošlošću

Mladi iz regije su protekle sedmice u Vukovaru učestvovali na XII Vukovarskoj konferencija na temu Iz naše perspektive - mladi o suočavanju sa prošlošću, te smo iskoristili priliku i sa njima porazgovarali o ovoj temi.

PROČITAJ VIŠE

Top 10 skandinavskih gradova

Prvo što nam padne na pamet kad netko spomene Skandinaviju ili sjevernu Europu uglavnom bude hladnoća. Međutim, ova povijesna-kulturna regija koja se sastoji od Švedske, Norveške, Islanda, Finske i Danske ima puno više toga za ponuditi. Mi smo tu da vam predstavimo kratku listu mjesta koje definitivno morate posjetiti ako se ikad odlučite za “obilazak” Sjevera.

PROČITAJ VIŠE

Kako mi je STUDOMAT pomogao da se zaposlim?

Na prvoj kafi sa kolegama sa fakulteta, tražili smo portal za nas, studente. Željeli smo saznati kako da dođemo do stipendija, gdje su nam putovanja jeftinija, gdje su događaji koji bi nas mogli zanimati. Zatim smo ugledati link od portala STUDOMAT.ba i postali svakodnevni čitatelji.

PROČITAJ VIŠE

“Ne pristajem biti jedna statistika”

Razgovarali smo s Merimom Dervović, inspirativnom studenticom završne godine master studija talijanskog jezika i književnosti, koja je progovorila o tome kako je studirati i biti osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

PROČITAJ VIŠE

Otkrijte čari prekrasne Barcelone

Za glavni grad španjolske Katalonije vjerojatno ste svi već čuli. Poznata po sportu, arhitekturi i izvrsnoj hrani, Barcelona je nepogrešiv izbor za svakog putoholičara. U nastavku pročitajte popis mjesta koje morate posjetiti u ovom prekrasnom gradu.

PROČITAJ VIŠE