Intervjui

Djevojka koja je odlučila uspjeti u BiH, a ne u inostranstvu

Razgovarali smo sa ambicioznom Lamijom Palalijom koja dolazi iz Sarajeva, studentica je Internacionalnog Burch Univertizeta, smjer IT Management. Za vrijeme studiranja postigla je odlične rezultate i plasirala se na jedno od boljih mjesta u uspješnom preduzeću UpTrend Marketing Solutions. Ovo je njena priča za STUDOMAT .

PROČITAJ VIŠE

Mladi o suočavanju sa prošlošću

Mladi iz regije su protekle sedmice u Vukovaru učestvovali na XII Vukovarskoj konferencija na temu Iz naše perspektive - mladi o suočavanju sa prošlošću, te smo iskoristili priliku i sa njima porazgovarali o ovoj temi.

PROČITAJ VIŠE

“Ne pristajem biti jedna statistika”

Razgovarali smo s Merimom Dervović, inspirativnom studenticom završne godine master studija talijanskog jezika i književnosti, koja je progovorila o tome kako je studirati i biti osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

PROČITAJ VIŠE

“Uspio sam pobijediti mucanje!”

Filip Jandrić 21-godišnji je student Fakulteta kriminalističkih nauka koji se od djetinjstva bori s mucanjem. Njegova je priča dokaz da se trudom i vježbom mogu postići čuda. S čitateljima portala STUDOMAT.ba podijelio je svoje iskustvo i savjetovao osobe koje imaju isti problem.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilma Ibrišević

INTERVJU: Ilma Ibrišević, sarajevska studentica i aktivistkinja u Londonu

Činjenice da je bila sarajevski student s prosjekom ocjena 10,0 i aktivno sudjelovala u mnogobrojnim projektima, s ciljem rješavanja problema u lokalnoj zajednici, osigurale su joj poziciju potpredsjednice AIESEC-a Velike Britanije. Ilma Vam donosi informacije iz prve ruke o engleskom životu i mnoštvo savjeta koje možete odmah primijeniti i unaprijediti vlastiti i profesionalni razvoj.

PROČITAJ VIŠE