Najnovije vijesti

Najava: Omladinski program BHR1 #511

Novo izdanje Omladinskog programa, 511. po redu dolazi nakon jedne radne i produktivne sedmice u OP-u, a rezultati tog rada uskoro će biti vidljivi i na drugim medijskim platformama, mimo radijskog programa. No, o tome kad dođe vrijeme...Sada vas zovemo na slušanje pet emisija tokom ove, 43.sedmice 2017.godine, a u kojima ima puno toga zanimljivog za čuti...

PROČITAJ VIŠE

Kome biste prvo pomogli?

Izbori koje pravimo u životu, odluke koje donosimo, način življenja koji biramo, zavisi od naših iskustava iz najranijeg doba razvoja. Sve to može otkriti dosta o nama, i našoj ličnosti, ali pogotovo izbori i odluke koje pravimo u jako stresnim situacijama.

PROČITAJ VIŠE

Predstavljamo deset najstarijih univerziteta na svijetu!

Evropa se oduvijek ponosila svojim istorijskim nasljeđem iz grčke i rimske kulture, no zanimljiva je činjenica da kada je u pitanju obrazovanje Evropa nije oduvijek imala primat. Na listi koju ćemo vam predstaviti, čak sedam univerziteta je evropskih, no nijedno ne zauzima prva tri mjesta. Zanimljivo je da je nastariji univerzitet na svijetu osnovala jedna žena i to u Maroku.

PROČITAJ VIŠE

Ovo su stvari koje moraš uraditi za vrijeme studiranja!

Vjerovatno ste bezbroj puta čuli, kad ste upisali fakultet, kako su studentski dani najljepši period u životu jer se većina mladih ljudi odvoji od roditelja, koji ih još uvijek finansiraju, a jedina im je obaveza da polažu ispite. Postoji nekoliko stvari koje biste trebali uraditi dok ste studenti, jer kasnije možda nećete imati vremena za to!

PROČITAJ VIŠE

Šta trebam znati o prvom radnom iskustvu?

Studenski klub IPI Akademije implementira projekat pod nazivom „Studenski informator“ u okviru kojeg će se održati javna tribina na temu „Šta trebam znati o prvom radnom iskustvu?“. Projekat je finansijski podržan od Fondacije tuzlanske zajednice, a samu realizaciju obavljaju isključivo studenti, članovi Studentskog kluba IPI Akademije.

PROČITAJ VIŠE