Najnovije vijesti

ProCredit Entry Programme

ProCredit banks are a banks that do not fit into the standard moulds under which most financial institutions operate. We cherish diversity. Our team is made up of creative and ambitious young professionals. Together we build success stories. If we have your attention and you are already interested to find out more about ProCredit, please read carefully the information below.

PROČITAJ VIŠE

Najava: Omladinski program BHR1 #502

Za one kojima slušanje radija nije strano, evo preporuke: slušajte Omladinski program na BHradiju1. Svake sedmice, od ponedjeljka do petka u dva termina (od 19:10h ili od 00:10h) donosimo vam pet emisija različitog karaktera/sadržaja uz koje se možete informirati, zabaviti, čuti/naučiti štošta zanimljivo...šta vam nudimo u narednom, 502.izdanju OP-a pročitajte u nastavku...

PROČITAJ VIŠE

Kako mi je STUDOMAT pomogao da se zaposlim?

Na prvoj kafi sa kolegama sa fakulteta, tražili smo portal za nas, studente. Željeli smo saznati kako da dođemo do stipendija, gdje su nam putovanja jeftinija, gdje su događaji koji bi nas mogli zanimati. Zatim smo ugledati link od portala STUDOMAT.ba i postali svakodnevni čitatelji.

PROČITAJ VIŠE

Zašto gubimo motivaciju i kako da je vratimo?

Koliko često si počeo raditi na nekom projektu s puno entuzijazma i onda polako osjetio da gubiš motivaciju? Rad kojem si se radovao odjednom prestaje da predstavlja užitak, počinje da ti se nameće kao obaveza, moranje?! Onda se zapitaš šta nije u redu?!

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

Savjeti: Naučite umjetnost delegiranja

Ako se nalazite na rukovodećoj poziciji na bilo koji način, pa makar u timu imali samo jednog člana, ukoliko ne naučite “umjetnost delegiranja” nikada se nećete održati na toj poziciji, a kamoli napredovati. Pravilo od 70 odsto daće vam uvid kako to možete da uradite dobro.

PROČITAJ VIŠE

Studenti tvrde: Zbog Alma Mater radimo poslove iz snova!

Inovativni akademski pristup, fleksibilnost on line studiranja, vrhunski predavači, međunarodna mreža poslovnih kontakata te na koncu međunarodno priznata diploma Sveučilišta Alma Mater Europaea pomogli su ovim ambicioznim mladim ljudima u pronalasku odličnog radnog mjesta i izgradnji željene karijere. Da je diploma Alma Mater Europaea doista putovnica u svijet uspješnih potvrdili su nam u razgovoru bivši studenti Ljiljana Vekić i Nikola Špiček.

PROČITAJ VIŠE

“Ne pristajem biti jedna statistika”

Razgovarali smo s Merimom Dervović, inspirativnom studenticom završne godine master studija talijanskog jezika i književnosti, koja je progovorila o tome kako je studirati i biti osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

PROČITAJ VIŠE