Prijavite se za online obuku SoliDARE

Resursni centar Evropskog korpusa solidarnosti – SALTO Resource Center, organizuje SoliDARE online obuku. Ovo je prvo izdanje niza događaja koji će podržati izgradnju zajednica za organizacije, a koje koordinira Resursni centar Evropskog korpusa solidarnosti.

Pročitajte više »

U Bosni i Hercegovini nedostaci u obrazovanju i zdravstvu i dalje ugrožavaju budućnost njenih stanovnika

Dijete koje se rodi danas u Bosni i Hercegovini (BiH), kad odraste ostvariće samo 58 procenata produktivnog potencijala kojeg bi moglo ostvariti uz završeno kompletno obrazovanje i puno zdravlje, navodi se u najnovijem izdanju Indeksa ljudskog kapitala (HCI) Svjetske banke, kojim se mjere rezultati ljudskog kapitala širom svijeta prije pandemije. Taj je procenat niži od prosjeka regije Evrope i centralne Azije, ali viši od prosjeka zemalja s višim srednjim prihodom.

Pročitajte više »

2TM poziva buduće studente na online kurseve slovenačkog jezika

Kompanija 2TM otvorila je prijave na 50 i 100-časovne online kurseve slovenačkog jezika. Kursevi koje je akreditovalo Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta Republike Slovenije namijenjeni su kandidatima koji se pripremaju za upis u slovenačke obrazovne institucije, kao i svima koji žele da nauče slovenački jezik. Kursevi su univerzalni – uz njihovu pomoć možete naučiti jezik od nule i proširiti postojeće znanje.

Pročitajte više »

Priznanje za najbolju mobilnu aplikaciju UniCredit Bank

Na sinoć održanoj tradicionalnoj dodjeli bankarskih nagrada Zlatni BAM u Sarajevu, UniCredit Bank d.d. je preuzela nagrade u dvije kategorije. Nagradom Zlatni BAM za najveću aktivu i najveći ukupni kapital, UniCredit Bank je potvrdila svoju lidersku poziciju na tržištu. Posebno priznanje, Plaketu Zlatni BAM, UniCredit u Bosni i Hercegovini je dobio za najbolju mobilnu aplikaciju u bankarstvu.

Pročitajte više »