Dobre vijesti

“Ne pristajem biti jedna statistika”

Razgovarali smo s Merimom Dervović, inspirativnom studenticom završne godine master studija talijanskog jezika i književnosti, koja je progovorila o tome kako je studirati i biti osoba s invaliditetom u Bosni i Hercegovini.

PROČITAJ VIŠE

Od početnika do uspješne IT karijere

Većina ljudi zna koliko su danas traženi IT stručnjaci. Moderan radni ambijent i visoke plate, samo su neki od benefita koje pruža rad u IT sektoru. Ipak, mnogi smatraju da je to teška nauka, koja se izučava godinama uz mnogo odricanja. Sanela Babić i Amir Ramić su samo dva primjera koji dokazuju da ova tvrdnja nije istinita.

PROČITAJ VIŠE

Edukacijski fakultet (FEDU) na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS)

Cilj Fakulteta je obrazovanje kvalitetnih domaćih i stranih učitelja i nastavnika, koji će raditi na unapređenju osnovnog, srednjeg, višeg i visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Unutar studijskih programa, osim fundamentalnih disciplina kao što su računarske tehnologije, turski i engleski jezik i književnost, izučavat će se i savremene pedagoške discipline, metodologije nastavnog procesa, te lingvističke i komunikacijske vještine.

PROČITAJ VIŠE

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) osniva Pravni fakultet

Obrazovanje na Pravnom fakultetu (FLW) će biti usklađeno sa obrazovanjem na drugim pravnim fakultetima u Bosni i Hercegovini i bazirano je na bosanskohercegovačkom pravnom sistemu, u sklopu kojeg će svi, a posebno strani studenti imati mogućnost sticanja konkretnijih znanja iz pravnih sistema drugih država, putem opredjeljivanja za pojedine nastavne predmete. Pravni fakultet (FLW) nudi mogućnost studiranja na dodiplomskom interdisciplinarnom studiju sa naprednim pristupom učenja, istraživanja i prakse u području prava.

PROČITAJ VIŠE

UniCredit Bank vodi mlade na utakmicu UEFA Champions League

Kako bi potakla navike financijske odgovornosti i sigurnog upravljanja vlastitim novcem kod mladih - tinejdžera i studenata, UniCredit Bank je pripremila zabavnu i atraktivnu nagradnu igru za nove i postojeće korisnike Maestro Teen i Maestro Student kartica - ˝Povedi svoju cool ekipu na UEFA Champions League utakmicu˝.

PROČITAJ VIŠE

Sva tehnika na dohvat ruke

Svjedoci smo da u posljednje vrijeme imamo pojavu mnoštva internet trgovina koje nude razne tipove robe po izuzetno primamljivim cijenama. Tržište se oblikuje prema potrebama kupca i sve više je onih koji iz udobnosti svog doma žele naručiti potrebne stvari.

PROČITAJ VIŠE

Nedstor – news agregator za Zapadni Balkan

Po uzoru na svjetske news agregatore kao što su Huffington Post, Google News i World News, koji su u posljednje vrijeme apsolutni hit u svijetu, konačno je na tržište Zapadnog Balkana stigao i nedstor.com, news agregator koji sakuplja sve vijesti sa područja Zapadnog Balkana iz više od 240 novinskih izvora.

PROČITAJ VIŠE