Zanimljivosti

Foto: Ilustracija

Statistika: Prosjek studiranja u BiH 8,3 godine

Prosjek studiranja u BiH je 8,3 godine, dok je u Srbiji prosjek godina studiranja 10,4 godine, navodi se na portalu "EF English Proficiency Index", dok sa naših fakulteta smatraju da bi taj prosjek trebalo da bude kraći s obzirom na bolonjski proces i manji obim gradiva.

PROČITAJ VIŠE

Kako način na koji govorite utiče na vaš život?

Način na koji govorimo može uticati na to kakve ćemo prijatelje imati, koliko će nas porodica i kolege poštovati, hoćemo li imati dobre odnose sa drugima, na kakvom ćemo glasu biti, hoćemo li dobiti neki posao ili priliku za napredovanje, te kako će osobe koje nas ne poznaju gledati na nas.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

Razlozi zašto “luđaci” uspijevaju u životu

Sigurno ste već čuli kako za uspjeh morate biti malo ludi i sigurno ste tada, kao što to i sada činite, okrenuli očima i pomislili ‘oh, kako duboko, nazovimo bolje od sebe luđacima’, ali to je zaista tako. Ludost i uspjeh su sinonimi, piše Elite Daily.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

Četiri stvari koje su zajedničke inteligentnim ljudima

Jesu li vas kad optužili da imate čudne ili loše navike? Roditelji su vam prigovarali zbog neuredne sobe? Prijatelji i stranci vas čudno gledaju kad pričate sami sa sobom? Možda ste slučajno opsovali pred bakom i djedom? Ili sve ove stvari radite kasno u noći, dok 'pošten svijet' spava?

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

Ovo su znakovi nezadovoljstva radnim mjestom

Zvuči li vam utopijski da radite posao koji volite, imate dobru plaću i kolege su vam super? Ne mora biti utopija, ljudi su u potrazi za bilo kakvim poslom, a oni koji su uhvatili dobru uredsku stolicu, sretni su što su tamo i ne razmišljaju o promjeni posla.

PROČITAJ VIŠE