Dešavanja

Mladi o suočavanju sa prošlošću

Mladi iz regije su protekle sedmice u Vukovaru učestvovali na XII Vukovarskoj konferencija na temu Iz naše perspektive - mladi o suočavanju sa prošlošću, te smo iskoristili priliku i sa njima porazgovarali o ovoj temi.

PROČITAJ VIŠE

Gluhi Disko je ponovo u gradu

Nakon dužeg perioda, opet plešemo na Gluhom disku. Za one koje treba podsjetiti na koncept, silent disco ili party sa slušalicama naziv je za party na kojem ljudi plešu uz muziku koju slušaju putem bežičnih slušalica i popularan je na muzičkim festivalima jer dozvoljava plesanje i slušanje muzike bez buke, što je garant da ćemo u subotu plesati do zore.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

AIESEC Banja Luka: Interkulturalno veče u gradu na Vrbasu

Studentska organizacija AIESEC Banja Luka poziva sve sugrađane, zainteresovane za upoznavanje kultura i običaja drugih zemalja, kroz degustaciju tradicionalnih jela i pića, te ugodno druženje, da prisustvuju sajmu kultura pod nazivom ''Global Village'', koji će biti predstavljen u sklopu projekata ''Revolution''.

PROČITAJ VIŠE

Izložba: …Rukopise kopam i sijem…

Ambasada Republike Poljske u Sarajevu u saradnji sa poljskim Jevrejskim Historijskim Institutom iz Varšave te Jevrejskom Opštinom Sarajevo organizuje izložbu ... Rukopise kopam i sijem... – Pamćenje svijeta - Podzemni arhiv Varšavskog geta.

PROČITAJ VIŠE

Stand-up komičari iz regiona u Kriterionu

Stand-up komedija u Kriterionu donosi još jedno gostovanje komičara iz regije, u prevodu, bivše Jugoslavije. U Sarajevo dolazi komičar Dejan Đerić iz Beograda i Goran Vugrinec iz Zagreba, kako kažu da se napokon riješi ko je smješniji i ko je počeo rat.

PROČITAJ VIŠE