Studiranje u inostranstvu

Erasmus Student Network: Tips & Tricks radionica u Sarajevu

Erasmus Student Network (ESN) Sarajevo predstavlja nevladinu, neprofitnu organizaciju, te ujedno i lokalnu sekciju Erasmus Student Network-a, jedne od najvećih studentskih organizacija na nivou Evrope koja za misiju ima predstavljanje međunarodnih studenata i pružanja mogućnosti za razvijanje kulturalnog razumijevanja kao ličnog razvoja.

PROČITAJ VIŠE

Stipendije Vlade Mađarske u saradnji sa FAO

Vlada Mađarske, u saradnji sa programom Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO), dodjeljuje ograničen broj stipendija za master studije u akademskoj 2017/2018. godini, na tri fakulteta “Szent Istvan” Univerziteta u Mađarskoj: Fakultet za ekonomiju i društvene nauke, Fakultet za hortikulturu i Fakultet za poljoprivredu.

PROČITAJ VIŠE

Sajam francuskih univerziteta u Sarajevu: Studentski dan 2016.

Ukoliko ste zainteresirani za studiranje u Francuskoj pozivamo vas na Studentski dan koji se treću godinu zaredom održava u Bosni i Hercegovini i koji vam pruža priliku da upoznate brojne francuske univerzitete, načine i uslove upisa na francuske visokoškolske ustanove, studiranje na francuskom i engleskom jeziku u svim oblastima i mogućnosti finansiranja i studija.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

Istraživanje: 13 zemalja najboljih za karijeru

Iako se kod nas to čini gotovo nemoguće, dobijanje posla neposredno nakon sticanja diplome je moguće. I dok je kod nas "snaga" partijske pripadnosti, u najmanju ruku izjednačena sa zvaničnim dokumentom o stečenom znanju, u svijetu ima zemalja u kojima je velika potražnja za fakultetski obrazovanim radnicima.

PROČITAJ VIŠE