Savjeti

Foto: Ilustracija

Savjeti: Kako se pripremiti za važan sastanak

Svakodnevne poslovne aktivnosti su postale sve brojnije i zahtjevnije, ”To-Do” lista se samo širi, radno vrijeme je postalo suviše kratko za sve obaveze koje se podrazumijeva da ćete obaviti te imate osjećaj da ste gotovo uvijek u trci sa vremenom, pa i samim sobom.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

Pet lekcija o rukovodstvu koje možemo da naučimo od direktora Ubera

Uber je već nekoliko godina unazad poznat kao start-up koji je iz jedne ideje, a to je da zamijeni sistem taksija, izrastao u kompaniju vrijednu 70 milijardi dolara, sa 12.000 zaposlenih i više desetina hiljada vozača. Ipak, osnivač i direktor Ubera Travis Kalanick sada mora da upravlja krizom koja posljednjih mjeseci prilično drma ovu kompaniju.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

Šta poslije lošeg razgovora za posao?

Loš razgovor za posao je situacija koja nam može oduzeti dosta energije. Često se završi odbijanjem, a uvijek se završi vašom željom da zaboravite da se on ikada dogodio. Ukoliko se pitate šta je najbolje učiniti kada se desi ovo grozno iskustvo čitajte dalje.

PROČITAJ VIŠE
Foto: Ilustracija

Šta žene mogu naučiti od muškaraca o poslu

Kada je riječ o ravnopravnosti spolova na radnom mjestu, žene su prešle dug put. Statistike pokazuju da sve više žena dobiva najviša akademska zvanja, sve je više zaposlenih žena, a i uspješno se penju na korporativnoj ljestvici, piše Huffington Post.

PROČITAJ VIŠE