Premijer Uk za STUDOMAT.TV: “Sarajevo je jedan od rijetkih glavnih gradova regiona koji ima besplatan javni prijevoz za studente”

Od besplatnog javnog prijevoza do izgradnje novog kampusa, premijer Uk je podijelio uvide u trenutne projekte i inicijative koje Vlada Kantona Sarajevo provodi kako bi poboljšala uslove za studente i doprinijela kvalitetu visokog obrazovanja.


NIkad Uk, Foto: STUDOMAT
NIkad Uk, Foto: STUDOMAT

U novom izdanju STUDOMAT.TV-a, imali smo priliku razgovarati s premijerom Kantona Sarajevo, Nihadom Ukom, o nizu pitanja koja se tiču obrazovanja, studentskog života i infrastrukture u Kantonu Sarajevo, s posebnim fokusom na Univerzitet u Sarajevu (UNSA).

Od besplatnog javnog prijevoza do izgradnje novog kampusa, premijer Uk je govorio o projektima i inicijativama koje Vlada Kantona Sarajevo provodi kako bi poboljšala uslove za studente i doprinijela kvalitetu visokog obrazovanja.

Razgovor je obuhvatio širok spektar tema, uključujući nedavno uvedeni besplatan i noćni javni prevoz za studente, velike investicije u infrastrukturu i opremljenost UNSA, kao i planove za poboljšanje stanja u studentskim domovima.

Osim toga, premijer je podijelio detalje o izgradnji nove Univerzitetske biblioteke i budućem izgledu kampusa UNSA, kao i o saradnji između Vlade i rukovodstva Univerziteta.