O nama

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.

U Bosni i Hercegovini nije postojala uređena i ažurna internet adresa na kojoj su studenti i mladi mogli na jednom mjestu pronaći sve potrebne informacije o ovoj tematici, te je zbog toga i nastala ideja za pokretanjem ovog tematski fokusiranog portala.

STUDOMAT portal se bavi obradom studentskih tema i objavljivanjem aktuelnih studentskih novosti, stipendija, konkursa za posao, te informacija sa univerziteta i fakulteta iz Bosne i Hercegovine i zemalja iz okruženja.

U toku 2015. i 2016. godine zaštitno lice portala bio je poznati bh. glumac Moamer Kasumović.

U maju 2015. godine Facebook stranica portala STUDOMAT.ba došla je do 100.000 fana.

U oktobru 2015. godine STUDOMAT je pokrenuo i Android aplikaciju.

FORUM je dinamična internet zajednica koja broji više od 22.000 članova i omogućava brzu razmjenu mišljenja, znanja i iskustava. Postanite dio najveće internet zajednice studenata u BiH. Registrujte se klikom ovdje. Za brže i praktičnije korištenje foruma dostupne su i posebne STUDOMAT FORUM Android i iOS aplikacije.

SKRIPTARNICA je dio portala u kojem možete pronaći pomoćne materijale za pripremu ispita, propise koji uređuju oblasti obrazovanja, te studentskog i omladinskog organizovanja i ostale materijale vezane za tematiku portala. Posjetite Skriptarnicu klikom ovdje.

INFOCENTAR je studentski adresar u kojem možete pronaći informacije o univerzitetima i fakultetima u Bosni i Hercegovini, studentskom smještaju i servisima, stipenditorima i konsultantima, studentskim udruženjima i organizacijama, kao i informacije o institucijama nadležnim za oblast visokoškolskog obrazovanja. Posjetite Infocentar.

STUDOMAT u saradnji sa drugim organizacijama organizuje i sarađuje na realizaciji mnogih društveno korisnih projekata kao što su Debatologija u saradnji sa Centrom za kulturu dijaloga i Infopol u saradnji sa Omladinskim programom BH radija 1.

STUDOMAT, najveća internet zajednica studenata u regionu, zajedno sa informativno-edukativnim portalom za učenike osnovnih i srednjih škola Školski.ba čini mrežu portala za osnovce, srednjoškolce, studente, roditelje i nastavnike.

Kontakt podaci:

Agencija eMreža
Hasana Sućeske 1, 71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina
ID broj: 4302800080003

E-mail: info@studomat.ba / info@emreza.ba

Ukoliko se želite oglašavati na STUDOMATU posjetite ovaj link.

X