Univerzitet u Istočnom Sarajevu

Foto: STUDOMAT

RS: Fakultet za godinu napustilo 2.340 studenata

Univerzitetima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu, koji muku muče sa nikad manjim interesovanjem svršenih srednjoškolaca za studijske programe, u posljednje vrijeme leđa masovno okreću i stariji studenti, pa se tako u 2015/2016. godini indeksa odreklo njih 2.340.

PROČITAJ VIŠE
Foto: STUDOMAT

UIS: Studenti traže smjenu rektora

Unija studenata RS zatražila je od Senata Univerziteta u Istočnom Sarajevu smjenu rektora Radoslava Grujića zbog katastrofalno loših rezultata upisa na Univerzitet koji će neminovno u budućnosti "dovesti do urušavanja, a u konačnici i gašenja" ove obrazovne ustanove.

PROČITAJ VIŠE
Foto: STUDOMAT

UIS: Studenti zaprijetili protestima i bojkotom nastave

Najviši predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) i Unije studenata RS-a zaprijetili su danas da će bojkotovati nastavu i oktobarski ispitni rok, te organizovati ulične proteste ukoliko do kraja dana predstavnici Ministarstva prosvjete i kulture u Vladi RS-a ne potpišu ugovor o realizaciji kredita vlade Austrije namijenjenog dugoročnom razvoju UIS-a.

PROČITAJ VIŠE

IAESTE BiH od sada i u Istočnom Sarajevu

U srijedu je u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu održana prezentacija IAESTE BiH, a povodom otvaranja kancelarije ovog udruženja u Istočnom Sarajevu. Prezentaciju su održali Jelena Oroz, nacionalni sekretar IAESTE BiH i Aleksandar Tadić, lokalni sekretar novootvorene kancelarije IAESTE BiH u Istočnom Sarajevu.

PROČITAJ VIŠE