Tag Archives: izdvojeno

Foto: Ilustracija

Za studiranje nikad nije kasno!

Da za studiranje nikada nije kasno, pokazuju nam primjeri ove dvije žene koje su u svojim pedesetim godinama uspjele završiti fakultet. Ipak, složne su u jednom i savjetuju studente: "Mladi ste, ako imate priliku studirati, učite na vrijeme."

PROČITAJ VIŠE

Kako zadržati motivaciju tokom studiranja?

Prilikom upisa na fakultet i tokom prve godine, kada studenti polažu prve ispite, motivacija za učenjem je kod većine na visokom nivou. Nije rijedak slučaj da nešto kasnije, na sljedećoj godini, studenti izgube glavni fokus i teže prihvataju obaveze. Kako ostati motivisan tokom cijelog perioda studiranja?

PROČITAJ VIŠE

Počeo program Coca-Colina podrška mladima u Bosni i Hercegovini

Realizacija jedinstvenog projekta osnaživanja mladih u Bosni i Hercegovini Coca-Colina podrška mladima počela je danas u Sarajevu. Kroz ovaj program će tokom septembra proći 200 učesnika, 100 u sarajevskoj i 100 u banjalučkoj regiji. Polaznici programa će, osim stjecanja vještina samorazvoja i samoprocjene, imati priliku da uče o organizaciji vremena, upravljanju projektima, komunikaciji, pregovaranju, upravljanju vremenom, prodajnim vještinama i poslovnom planiranju te finansijskoj pismenosti.

PROČITAJ VIŠE