Studentske novosti

Najava: Omladinski program BHR1 #493

Iste frekvencije, isti web stream, samo novi sadržaji, priče, prilozi i emisije uz koje se možete informirati, poešto naučiti i svakako se zabaviti – to su odrednice još jednog, 493. izdanja Omladinskog programa BHradija1. Sa vama smo svakog radnog dana u standardnim terminima, a šta vas čeka ove sedmice čitajte u nastavku…

PROČITAJ VIŠE

Najava: Omladinski program BHR1 #492

Idemo dalje – pred vama je novo, 492. izdanje Omladinskog programa na BH radiju1. Nove priče i prilozi, mnoštvo zanimljivih i korisnih informacija i super muzike čeka vas u redovnim terminima (od 19:10h ili reprizno, od 00:10h) svakog radnog dana.

PROČITAJ VIŠE

MA scholarship for female students in computer science

The Faculty of Computer and Information Science, University of Ljubljana and the company Comtrade offer a scholarship for a promising female student who will enrol in the master’s programme in Computer and Information Science at the University of Ljubljana in the 2017/18 academic year.

PROČITAJ VIŠE

Najava: Omladinski program BHR1 #491

Omladinski jaše dalje - spremamo vam obilje interesantnih audio sadržaja i u ovoj sedmici. Počinjemo u ponedjeljak 05.juna/lipnja u 13:03h sa nekoliko priča koje su obilježile OP u sedmici za nama, a novo 491. izdanje Omladinskog sa novim, svježim pričama i prilozima sa raznih bh. lokacija počinje u 19:10h, sa novim izdanjem magazina Čuj BiH!...Pridružite nam se...

PROČITAJ VIŠE
Foto: DW

Dvije Bosanke u srcu njemačke politike

Suzana Nikić i Hana Ćurak kroz petomjesečnu praksu u Bundestagu stiču znanje o funkcionisanju njemačke demokratije. One su dio stipendijskog programa parlamenta Njemačke koji svake godine okuplja 100 mladih iz 40 država.

PROČITAJ VIŠE

Najava: Omladinski program BHR1 #490

Dobra programa za mlade na radiju...svake sedmice pet porcija...u dva termina – večernjem i noćnom...sami birajte šta vam se sviđa i slušajte...Omladinski program BHradija1 predstavlja svoje 490. izdanje...dobrodošli!!!

PROČITAJ VIŠE
Foto: N1

Zbog čega odlaze mladi iz BiH?

I dok država nema strategiju kako zaustaviti odlazak mladih, ne samo da BiH napuštaju mladi, odlaze i cijele porodice. U potrazi za poslom i boljom budućnošću. Da se odlasci nastavljaju govore i slike redova iz Banjaluke ispred ambasade Slovenije.

PROČITAJ VIŠE

Najava: Omladinski program BHR1 #489

Evo nas opet, s najavom novog izdanja Omladinskog programa BH radija1. Od ponedjeljka do petka, u redovnim terminima (od 19:10h i u reprizi od 00:10h) slušajte emisije OP-a, a više o sadržaju pročitajte u nastavku...

PROČITAJ VIŠE

Erasmus Student Network: Tips & Tricks radionica u Sarajevu

Erasmus Student Network (ESN) Sarajevo predstavlja nevladinu, neprofitnu organizaciju, te ujedno i lokalnu sekciju Erasmus Student Network-a, jedne od najvećih studentskih organizacija na nivou Evrope koja za misiju ima predstavljanje međunarodnih studenata i pružanja mogućnosti za razvijanje kulturalnog razumijevanja kao ličnog razvoja.

PROČITAJ VIŠE