Studentski budžet: Šta kupiti muškim kolegama nakon diplomiranja?

Donosimo nekoliko ideja za poklon kolegama za diplomu, a koji se uklapa u studentski budžet.


Foto: Envato
Foto: Envato

Odbrana diplomskog ili završnog rada na fakultetu je svojevrsna kruna studentskog života i obrazovanja. Nakon uspješne odbrane rada, tradicija je novopečenim akademskim građanima kupiti neki poklon za uspomenu.

Advertisements

Sezona odbrana završnih i diplomskih radova u punom je jeku. I dok je studenticama relativno lako za odabrati poklon poput buketa cvijeća, gosti se ponekad mogu namučili s poklonima za muške studente. Nedavno je netko na Redditu upitao za savjet što se kupuje muškim studentima za diplomu.

 – Ekipa, zanima me što se uzima dečkima za diplomu ili dečki, što bi vi voljeli da vam netko uzme za diplomu? Na studentski budžet?, upitao je neko za savjet.

Većina kaže – alkohol

 – Kad ne znaš što ćeš, uzmeš bocu pića i riješiš se briga, piše neko.

 “Kravata“, „Par dobrih čarapa“, „Bocu alkohola nekog i ćao“, „Sat, obavezno ugravirano nešto. Mašinica za brijanje. Znam da nije top poklon, ali sigurno mu treba“, pišu svoje savjete komentatori, a javila se još nekolicina koja je savjetovala upravo alkoholna pića.

Advertisements

„Evo šta bih ja volio dobiti“

U komentarima se javio i jedan student koji je sam napravio popis stvari koje bi volio dobiti za svoju obranu.

 – Gajba piva, bačva piva ili boca pića, igra neka, gramofonska ploča jer nisu toliko skupe, a ima ih za kupiti. Strip ili knjiga, ako student voli stripove imaš na stranici fibra dosta hrvatskih izdanja debelih korica, piše popis student i dodaje još nekoliko ideja: parfem koji ne mora biti skup, sunčane naočale ili akcijska figurica nekog superjunaka ili lika kojeg student voli.

Ostali su se komentatori dosjetili još nekoliko zanimljivih poklona „Ručni sat“, „Neku bolju kemijsku olovku, poput Pelikana“, „Nešto za auto ako ga ima, poput dobrog voska“, pišu savjete.

Iako je sasvim u redu studentu kupiti cvijeće, niko od komentatora se toga nije sjetio, prenosi Mojfaks.