Dosadno vam je? Donosimo popis najpopularnijih online društvenih igrara

Tražite predah od stalnog učenja? Društvene igre su uvijek dobar izbor kako biste se zabavili sa prijateljima.


happy friends with joysticks plays video console
Ilustracija: STUDOMAT

Izbor najboljih društvenih igara može varirati ovisno o preferencijama i interesima igrača.

Ove igre nude različite vrste iskustava, od strategije i taktike do maštovitosti i saradnje. Odaberite onu koja najbolje odgovara vašem ukusu i uživajte u igri s prijateljima i porodicom!

U nastavku je naš prijedlog za igre:

Catan (Settlers of Catan)

Ova igra kombinira strategiju, trgovanje i sreću. Cilj je osnovati i razviti svoje naselje na otoku Catanu, trgujući resursima sa drugim igračima.

Carcassonne

U ovoj igri, igrači grade krajolik koristeći pločice, dodajući gradove, ceste, polja i manastire. Cilj je stvaranje najvećih i najvrijednijih građevina.

Ticket to Ride

Ovo je igra u kojoj igrači grade željezničke rute preko Sjeverne Amerike. Cilj je povezati određene gradove svojim željezničkim rutama i osvojiti bodove.

Dixit

Dixit je kreativna igra u kojoj igrači koriste ilustracije kako bi pričali priče. Cilj je pomoću ilustracija dati dovoljno opisa kako bi drugi igrači pogodili koju kartu je odabrao “pripovjedač”.

Codenames

Ova igra kombinira maštovitost i strategiju. Igrači su podijeljeni u dvije ekipe i pokušavaju dešifrovati šifrirane nazive agenata na ploči koristeći sugestije koje daje njihov špijun-povjerenik.

Pandemic

Ovo je kooperativna igra u kojoj igrači rade zajedno kako bi spriječili širenje smrtonosnih bolesti širom svijeta. Cilj je zaustaviti pandemiju prije nego što postane prekasno.