Tražite predah od stalnog učenja? Društvene igre su uvijek dobar izbor kako biste se zabavili sa prijateljima.

Izbor najboljih društvenih igara može varirati ovisno o preferencijama i interesima igrača.

Ove igre nude različite vrste iskustava, od strategije i taktike do maštovitosti i saradnje. Odaberite onu koja najbolje odgovara vašem ukusu i uživajte u igri s prijateljima i porodicom!

U nastavku je naš prijedlog za igre:

Catan (Settlers of Catan)

Ova igra kombinira strategiju, trgovanje i sreću. Cilj je osnovati i razviti svoje naselje na otoku Catanu, trgujući resursima sa drugim igračima.

Carcassonne

U ovoj igri, igrači grade krajolik koristeći pločice, dodajući gradove, ceste, polja i manastire. Cilj je stvaranje najvećih i najvrijednijih građevina.

Ticket to Ride

Ovo je igra u kojoj igrači grade željezničke rute preko Sjeverne Amerike. Cilj je povezati određene gradove svojim željezničkim rutama i osvojiti bodove.

Dixit

Dixit je kreativna igra u kojoj igrači koriste ilustracije kako bi pričali priče. Cilj je pomoću ilustracija dati dovoljno opisa kako bi drugi igrači pogodili koju kartu je odabrao “pripovjedač”.

Codenames

Ova igra kombinira maštovitost i strategiju. Igrači su podijeljeni u dvije ekipe i pokušavaju dešifrovati šifrirane nazive agenata na ploči koristeći sugestije koje daje njihov špijun-povjerenik.

Pandemic

Ovo je kooperativna igra u kojoj igrači rade zajedno kako bi spriječili širenje smrtonosnih bolesti širom svijeta. Cilj je zaustaviti pandemiju prije nego što postane prekasno.