Aplikacije koje potiču produktivnost i pomažu pri učenju: Za ovih pet možda još niste čuli

Svi se ponekad nađu u haosu obaveza i učenja, zar ne?


young teenage girl studying in her room
Ilustracija: STUDOMAT

Bez brige, tu su neke aplikacije koje možda niste ni znali da postoje, a mogu olakšati život, pogotovo kada su u pitanju produktivnost, učenje, ali i organizacija.

Život je pun obaveza, zar ne? Ponekad ti se čini kao da jedva stižeš sve obaviti i pritom još naučiti nove stvari. Ali nemaš brige, postoji pet sjajnih aplikacija koje ti mogu olakšati život i pomoći ti da budeš produktivnija nego ikad prije.

Kako piše potral The Teen Magazine, ovo su aplikacije koje nije loše imati.

1. Notion

Prva na popisu je Notion. Možda ste već čuli za nju, ali ako nisi, vrijedi je isprobati. Notion je svojevrsni digitalni alat za organizaciju koji omogućuje kreiranje strukturiranih baza podataka, planiranje projekata i saradnju s drugima. Možete stvoriti prilagođene radne prostore koji odgovaraju tvojim potrebama, bilo da se radi o praćenju obaveza ili nekih zajedničkih projekata.

2. Pomodoro Timer

Druga aplikacija na popisu je Pomodoro Timer. Ova jednostavna, ali učinkovita aplikacija primjenjuje popularnu Pomodoro tehniku koja se temelji na radu u kratkim intervalima od 25 minuta, s kratkim pauzama između. Pomodoro Timer ti pomaže održati fokus i produktivnost tokom rada ili učenja, a istovremeno ti omogućuje redovne pauze kako bi se odmorili i osvježili.

3. Microsoft OneNote

Treća na listi je Microsoft OneNote. OneNote je kao digitalna bilježnica, ali puno moćnija. Možeš zapisivati svoje misli, crteže, bilješke s predavanja ili snimati audio i videozapise. Sve svoje informacije možeš organizirati u različite sekcije i bilježnice, čime olakšavaš praćenje i pronalaženje važnih informacija.

4. RescueTime

RescueTime je četvrta aplikacija na koju bi trebali obratiti pažnju. Ova aplikacija prati tvoje digitalne navike na kompjuteru i pametnom telefonu te ti pruža uvid u to kako provodiš svoje vrijeme online. Analizira koje aplikacije i web stranice koristiš te ti pomaže prepoznati greške koje radiš i tako učiš bolje upravljati svojim vremenom.

5. Grammarly

Posljednja, ali ne manje važna, je Grammarly. Ova aplikacija je poput tvojeg ličnog lektora koji provjerava pravopis, gramatiku i stil tvojih tekstova. Integrira se s različitim programima i preglednicima te ti pruža instantne prijedloge za ispravke dok pišeš. Bez obzira pišeš li eseje, mail ili bilješke za učenje, Grammarly ti pomaže poboljšati kvalitetu tekstova i izbjeći gramatičke greške.