Grad u BiH daje nagrade od 5000 KM najuspješnijim studentima

Gradonačelnik je osigurao pet nagrada od po 5000 KM iz budžeta grada najuspješnijim studentima završnih godina osnovnih akademskih studija.


novac indeks
Foto: Ilustracija

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor dodijeliće pet nagrada od po 5000 KM iz budžeta grada najuspješnijim studentima završnih godina osnovnih akademskih studija, povodom 16. maja – Dana grada, objavljeno je u Službenom glasniku grada Prijedora.

Pravo na nagradu mogu ostvariti studenti na visokoškolskim ustanovama čiji su osnivači RS ili Srbija, iz naučnih oblasti medicinskih i zdravstvenih nauka, inženjerstva i tehnologije, društvenih i humanističkih, te prirodnih nauka, koji imaju prebivalište na području Prijedora i redovni su studenti završne godine osnovnih akademskih studija, odnosno prvog ciklusa akademskih studija, piše Infoprijedor.ba.

Listu najuspješnijih studenata komisija će utvrditi na osnovu prosječne ocjene studenta, uvidom u podatke iz registara stipendista koje vode Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje RS, Fond “dr Milan Jelić” i gradsko Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu, pronatalitetnu i demografsku politiku. Komisiju čine načelnik ovog odjeljenja Olivera Brdar Mirković, kao predsjednik, i članovi Jadranka Desnica i Dragana Radanović, te Aleksandra Kos kao zamjenik člana.