Red Bull Paper Wings takmičenje se nastavlja u Sarajevu i Istočnom Sarajevu

Nakon Banje Luke, Tuzle i Mostara ovogodišnje bh. kvalifikacije takmičenja u bacanju papirnatih aviona Red Bull Paper Wings stižu i u Sarajevo i Istočno Sarajevo.


Foto: Sulejman Omerbašić

Takmičenje se nastavlja u Sarajevu 14. marta (Sportska dvorana Grbavica). Slijedi potom Istočno Sarajevo 21.3. 2019. (Sportska dvorana Peki, Pale) nakon čega će biti poznati svi bh. finalisti.

Advertisements

Kategorija “akrobatska vještina” se realizira online pa su studenti pozvani da o tome snime i kratki Instagram video, a sve informacije mogu pronaći na zvaničnoj stranici takmičenja.

Advertisements
Foto: Sulejman Omerbašić

Također, ove godine studenti imaju mogućnost “letačke vještine” dići na novi nivo tako što će instaliranjem aplikacije moći naučiti kako ispravno presaviti papirnate avione, pratiti sve rezultate, ali i takmičiti se u zabavnoj igri koja će im povećati šanse da, ukoliko završe kao nabolje rangirani, osvoje posebno Red Bull Air Race vikend iskustvo zajedno sa pobjednicima u glavne tri kategorije.

Najbolji će potom dobiti priliku i za veliko svjetsko finale koje će u maju biti održano u austrijskom Hangaru-7 u Salzburgu, mjestu poznatom i po tome što čuva eksponate nekih od najspektakularnijih letjelica na svijetu.

Foto: Sulejman Omerbašić

Podsjećamo, BiH je na velikom svjetskom finalu u austrijskom Salzburgu već imala predstavnike i to četiri puta, a najveći uspjeh 2012. ostvario je Almir Kišija sa drugim mjestom u kategoriji “Najduža razdaljina”, dok je peto mjesto u disciplini “Najduže vrijeme” ostvario Vladimir Stanić.

Foto: Sulejman Omerbašić

Vezane vijesti:

Sve informacije o takmičenju možete pronaći na paperwings.redbull.com/ba-bs/

(STUDOMAT.ba)

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!