U sljedećih mjesec dana mladi iz BiH imaju priliku dobiti više od 411.000 KM

Omladinska banka ponovno otvara svoje pozive za projekte i mikrobiznise mladih s ukupnim fondom od 411.750 KM nastavljajući uspjehe iz prošle godine kada je realizovano 269 projekata širom BiH.


money startup 1552331401

Za sve kreativne ekipe koje žele uraditi nešto dobro u svojoj zajednici, a treba im neko da ih pogura s 500 do 1.500 KM, Omladinska banka ima 315.750 KM za projekte u:  Bihaću, Bileći, Bosanskom Petrovcu, Bugojnu, Cazinu, Čelincu, Doboju, Doboj Jugu, Donjem Vakufu, Drvaru, Goraždu, Istočnoj Ilidži, Jezeru, Kladanju, Konjicu, Kostajnici, Kotor Varoši, Laktašima, Loparama, Mrkonjić Gradu, Novom Goraždu, Odžaku, Petrovu, Prijedoru, Šipovu, Tešnju, Ugljeviku, Usori, Žepču i Živinicama. Više o pozivu za projekte možete pročitati  na ovom linku.

Za one koji se žele odvažiti i pokušati korak više, pretvoriti svoje ideje, hobije  ili interese u mikrobiznis (obrt/samostalno preduzetništvo/komercijalno poljoprivredno gazdinstvo), Omladinska banka ima 96.000 KM za mikrobiznise. Sve detalje i opštine/općine u kojima je otvoren ovaj poziv saznajte na ovom linku.

Rok za prijavu je 25.3.2019. godine do 14 sati na www.LONAC.pro. Odluku o projektima i mikrobiznisima donose svi zainteresirani građani i građanke Bosne i Hercegovine. Oni će svojim glasom tj. lajkom odabrati najbolje ideje koje će dobiti bespovratna sredstva.

TREBAS NEKOG DA TE POGURA

Omladinska banka okuplja 220 djevojaka i mladića iz svih krajeva BiH, koji znaju kako pogurati mlade, kako ih animirati i pomoći im da razviju svoje projekte i biznis modele. Oni najbolje poznaju prilike u svojim zajednicama i razumiju izazove sa kojima se mladi suočavaju te stoga oni odobravaju grantove za projekte i mikrobiznise koji će ići na dalje glasanje. Tu su da savjetuju te prate razvoj društvenih i poslovnih ideja u svojim, ali i drugim zajednicama.

Pozivi Omladinske banke su idealna prilika da mladi postanu dio regionalne  zajednice LONAC i zajedno s Fondacijom Mozaik kreiraju dobru ekonomiju.

(STUDOMAT.ba)