Savjeti: Kako bez muke preživjeti dan na fakultetu

U svakom slučaju, do sad smo svi saznali kakav će nas raspored pratiti (ili bolje rečeno mi njega) sljedećih par mjeseci. Kakav god da ste si raspored uspjeli naštimati (ili vas je zapao), sigurno imate barem jedan dan kad ste cijeli dan na faksu. Kad su ti dani u pitanju, naravno uvijek je bolje kad imate kakvu pauzu između predavanja, ali često su te pauze nedovoljno duge da biste stigli otići kući pa se vratiti na faks, a i realno, kakve su šanse da biste se vratili na faks...?


1489494617258 31969213573 2941c5c586 k

U svakom slučaju, na te dane u sedmici, trebamo doći posebno pripremljeni. Što psihički, ali i fizički. Sigurni smo da svi imate neke svoje sisteme kako preživjeti takve dane, inače ih ne biste uspjeli izgurati. U slučaju da još nemate svoj sistem, nastavite čitati i otkrijte onaj savršen za vas, a u slučaju da imate, nastavite čitati zato što donosimo još nekoliko ‘tips & tricks‘ koji bi vam mogli olakšati najteže dane u sedmici, prenosi Moj faks.

Štreber

Štreberi dođu na faks i uopće nemaju problema s tim da moraju cijeli dan provesti na faksu. Oni ne gledaju na to kao na ‘kvalitetno vrijeme provedeno na kafama’, već su zaista tu kako bi nešto naučili i dopustili profesorima da im prenesu znanje. Za razliku od srednje, štreberi na faksu su neko ko želimo biti. Realno, svi bismo voljeli imati takav kapacitet slušanja dosadnih profesora, ali nemamo.

streber