Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
12.01.2017.

Muzička akademija Sarajevo upriličila koncert posvećen Johannu Sebastianu Bachu

Muzička akademija Univerziteta u Sarajevu večeras je u prostorijama Bošnjačkog instituta organizirala koncert koji je donio barokno ozračje kompozicionih Bachovih ostvarenja, jednog od najvećih svjetskih kompozitora.

Repertoar je bio sačinjen od Tri sonate izvorno komponovane za violu da gambu i čembalo, koje su upriličene u adaptaciji za violončelo i klavir, a izvela ih je violončelistica Belma Alić te orguljaš Jeremy Joseph.

Belma Alić je višestruko nagrađivana violončelistica, čiju je dosadašnju karijeru obilježio zavidan broj zapaženih javnih nastupa, a Jeremy Joseph također ima impozantan broj javnih nastupa i zapaženih rezultata na takmičenjima diljem svijeta.

(Klix.ba)

Instalirajte našu Android aplikaciju i brzo i jednostavno pratite nove konkurse za stipendije i poslove. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter i Instagram. Sve informacijte čitajte i na našem Viber chatu.

Imate pitanje u vezi studija? Prijavite se i diskutujte sa više od 22.700 registrovanih članova. Člansto na portalu donosi vam i mogućnost besplatnog korištenja naše Skriptarnice.