Studentica Šejla realizirala aktivnost pod nazivom “Vitraj moje učionice”

Aktivnost je realizirana u okviru redovnih nastavnih aktivnosti na predmetima Metodika nastave likovne umjetnosti i likovne kulture IV i Metodika nastave likovne umjetnosti i likovne kulture - metodički praktikum II.


studentica
Foto: UNSA

Studentica Šejla Smajlović s četvrte godine Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu, realizirala je vannastavnu aktivnost pod nazivom “Vitraj moje učionice”, u okviru redovnih nastavnih aktivnosti na predmetima Metodika nastave likovne umjetnosti i likovne kulture IV i Metodika nastave likovne umjetnosti i likovne kulture – metodički praktikum II pod mentorstvom doc. mr Nele Hasanbegović.

Učešće u navedenoj vannastavnoj aktivnosti su uzeli učenici VI 2 razreda OŠ “Mehmed beg Kapetanović Ljubušak”, i to u Gradskoj Vijećnici, dana 08.05.2024. godine u terminu od 11:00 do 13:05 sati. Učenici  su bili u pratnji nastavnog osoblja iz dotične škole, odnosno, razrednice i nastavnice Alme Žige s predmeta Likovna kultura.

Tema vannastavne aktivnosti je u vezi slikarske tehnike vitraja, gdje su učenici imali priliku posjetiti Gradsku Vijećnicu Sarajeva, pogledati vitraje koji se nalaze unutar njenih prostorija, i na osnovu njih kreirati svoja likovna rješenja i priče, odnosno, vitaje.

Ovom prilikom upućujemo riječi zahvale Gradskoj Vijećnici Sarajevo, učenicima te profesorima i Upravi JU OŠ Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak, na dobrodošlici, izdvojenom vremenu i pruženoj mogućnosti da studentica provede svoj plan vannastavne aktivnosti.