Međunarodna zimska škola sarajevskog Fakulteta za kriminalistiku

Program Međunarodna zimska škola - korporativna sigurnost i zaštita, koji provodi Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu, održava se ove sedmice u Sarajevu.


UNSA FKKSS cover

Više od 40 polaznika, profesionalaca i praktičara te studenata kroz program će imati priliku da kroz praktičnu nastavu podijele iskustva i znanje sa drugim učesnicima, sve s ciljem savladavanja programa korporativne sigurnosti i zaštite.

– Međunarodna zimska škola održava se na Bjelašnici, traje 6 dana i na njoj će polaznici iz BiH i Hrvatske te s Kosova imati priliku da usavrše svoja znanja, navodi Jasmin Ahić, voditelj Zimske škole.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Organizatori ističu da je neophodno realizirati ovakve skupove jer je potreba za sigurnosnim službama veća nego ikada.

– Više nego ikad se javlja potreba za stalnim vezama sigurnosnih službi i velikih korporacija koje su vrlo često predmeti napada – od terorističkih do onih organizovanog kriminala, naglašava Nedžad Korajlić, dekan Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu.

Značaj ovog regionalnog akademskog programa ogleda se i u tome što se očigledno ulaže u ljudske resurse, te pomaže osobama koje su zaposlene da se dodatno osposobe.

(federalna.ba)