UNMO: Evropsko inženjersko takmičenje EBEC Mostar

Tehnički klub Univerziteta Džemal Bijedić – BEST Mostar po drugi put organizuje lokalno inženjersko takmičenje EBEC Mostar koje će biti održano u aprilu ove godine.


Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar po drugi put organizuje lokalno inženjersko takmičenje EBEC Mostar koje će biti održano u aprilu ove godine.

Advertisements

EBEC (eng. European BEST Engineering Competition) takmičenje je jedan od najvažnijih događaja koje organizuje BEST. Sastoji se od tri nivoa: lokalnog, regionalnog i finalnog.

Projekat EBEC Mostar – Dani inženjera podijeljen je u dva dana. Prvi dan takmičenja bit će upriličen Sajam poslova (Company Day), a drugog dana samo takmičenje. Tokom sajma poslova prestižne bh. kompanije koje budu partneri u projektu moći će održati kratku prezentaciju te će studenti imati priliku da im ostave svoj CV. Samo takmičenje je podijeljeno u dvije kategorije i to: Case Study (pronalaženje hipotetskih rješenja zadanog problema) i Team Design (praktična rješenja određenog problema).

Na takmičenje će se moći prijaviti svi zainteresovani studenti tehničkih fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u timu ili pojedinačno, a oni najuspješniji imat će priliku da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na regionalnom Balkanskom takmičenju.

Advertisements

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja europskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

Za više informacija posjetite oficijelnu stranicu EBEC Mostar-a.

[box type=”shadow”]Pratite aktuelnosti s vašeg Univerziteta u Facebook grupi: STUDOMAT: Univerzitet u Mostaru[/box]

(bestmostar.org)