Humanitarna akcija za Aminu: Studenti vas pozivaju na ‘Drugi zeleni dan’

Ovogodišnja manifestacija ima i humanitarni karakter jer će se u sklopu nje provesti i humanitarna akcija pod nazivom "Zdravi napitak za Aminu".


unmo odluka senat

Agromediteranski fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru organizira svoj “Drugi zeleni dan” u srijedu 08. maja 2024. godine od 10 do 12 sati na platou Agromediteranskog fakulteta.

Cilj ove manifestacije je podići svijest javnosti za potrebom jačanja vlastite biljne proizvodnje. Studenti i uposlenici Agromediteranskog fakulteta će prezentirati proizvode koji su rezultat studentskog praktičnog rada u ovoj akademskoj godini.

Prezentirat će se, između ostalog i sadnice ukrasnog, ljekovitog i začinskog bilja te sadnice povrća koje su proizveli studenti pod mentorstvom svojih predmetnih profesora. Dio prezentiranih sadnica bit će poklonjen mostarskim srednjim i osnovnim školama, te drugim javnim ustanovama značajnim za Grad Mostar, prenosi Bljesak.info.

Ovogodišnja manifestacija ima i humanitarni karakter jer će se u sklopu nje provesti i humanitarna akcija pod nazivom “Zdravi napitak za Aminu”, a sva prikupljena sredstva će ići u fond za liječenje teško oboljele djevojke Amine Zjakić, studentice prve godine Agromediteranskog fakulteta smjera Nutricionizam.

Humanitarna akcija “Zdravi napitak za Aminu” će trajati do kraja radnog dana.

 – Nadamo se da ćete u velikom broju, kao i prošle godine, posjetiti naš Zeleni dan, kao i da ćete se odazvati humanitarnoj akciji za našu studenticu, svi ste dobrodošli, poručuju sa Agromediteranskog fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru.

zeleni dan mostar
Foto: PR / Agromediteranski fakultet Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru organizira svoj “Drugi zeleni dan”