Dan otvorenih vrata na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru

Dan otvorenih vrata je idealna prilika za studente da se upoznaju i dodatno informiraju o i mogućnostima studiranja na fakultetima ili univerzitetskim studijima koje planiraju upisati.


unmo odluka senat

Dan otvorenih vrata na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru bit će upriličen danas, 23. aprila, u univerzitetskom kampusu na platou iza rektorata Univerziteta.

Dan otvorenih vrata predstavlja priliku za maturante i buduće studente da se upoznaju i dodatno informiraju o radu Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru i mogućnostima studiranja na fakultetima ili univerzitetskim studijima koje planiraju upisati u skladu sa svojim afinitetima.

Posjetitelji imaju priliku posjetiti informativne pultove fakulteta, univerzitetskih studija, Ureda za međunarodnu saradnju, Univerzitetske biblioteke i Unije studenata, te prikupiti više informacija o uvjetima za upis na određeni fakultet ili univerzitetski studij, o nastavnim planovima i programima, organizaciji i načinu izvođenja nastave, kao i o karijernim mogućnostima koje je moguće ostvariti nakon završetka studija na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru, dok će nastavno osoblje i studenti biti na raspolaganju da pruže više informacija i odgovore na pitanja.

Također, za sve posjetitelje bit će upriličen obilazak fakulteta i univerzitetskih studija u okviru kojeg će posjetiti laboratorije, sale, institute, učionice i amfiteatre u kojim se izvodi nastava.

Tokom obilaska, maturantima će biti predstavljeni kadrovski i infrastrukturni resursi kojim raspolažu fakulteti i univerzitetski studiji na Univerzitetu “Džemal Bijedić” u Mostaru.

Pored redovnih aktivnosti tokom Dana otvorenih vrata, predviđen je zabavni program, te hrana i osvježenje, priopćeno je s Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru.