Ultimativan savjet fotografa: Kada pozirate uradite samo jednu stvar i izgledat ćete odlično

Poslušajte ovaj savjet fotografa i zablistajte na fotografijama.


Praznično je vrijeme i iako ne možemo da ih slavimo onako kako smo navikli, ali to ne znači da ne možemo da se fotografišemo kod kuće, sa najbližima ili sami.

Advertisements

Naprotiv, ove godine ćemo, na neki način biti primorani, da svoje lijepe trenutke sa drugima podijelimo preko društvenih mreža, ako želite da izgledate dobro na fotografijama evo šta treba da uradite.

Advertisements

Fotografkinja Renata Cezar otkrila je jednostavan trik pomoću kojeg ćete izbjeći da vam se na fotografijama vidi podbradak.

Ona objašnjava i da ljudi na fotografijama najčešće imaju vidljiv podbradak zbog toga što, ako im se kamera približi previše, oni automatski pomjeraju glavu uznad.

Da biste to izbjegli, Cezarova savjetuje da bradu blago izbacite naprijed – “kao da ispod brade imate breskvu”. Na taj način se, kaže, na fotografijama lice i vrat neće stopiti, već će vam vrat izgledati vitkije.

Možda će vam djelovati čudno da tako pozirate, ali vejrujte, na fotografijama ćete izgledati sasvim prirodno i lijepo. I još jedna stvar, iako je uvijek ljepše da se na fotorafijama nasmijete, posebno na ovim prazničnim, fotografkinja savjetuje da izbjegnete baš preveliki osmijeh jer će vam i on stvoriti podbradak na fotografijama, prenosi mondo.rs.

Advertisements


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!