Tražite posao? Ovo može biti vaša šansa

Sajam zapošljavanja - informacionih tehnologija, turizma i ugostiteljstva, bit će održan 31. oktobra u Domu mladih u sarajevskom Centru Skenderija.


Sajam organizira JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo u želji da osigura deficitarne kadrove u skladu sa Strategijom razvoja Kantona Sarajevo.

Pored tradicionalne ponude slobodnih radnih mjesta, na kojoj će se predstaviti 38 poslodavaca, posjetioci će imati priliku da se prijave i na besplatnu obuku – prekvalifikaciju i dokvalifikaciju u brzorastućim djelatnostima, slijede prakse koje su širom svijeta pokazale dobre rezultate.

Služba za zapošljavanje je za potrebe Sajma putem klubova za traženje posla obučila i ciljanu grupu nezaposlenih osoba kako bi se što uspješnije predstavili prisutnim poslodavcima i pokazali prednosti klubova.

Također, zahvaljujući podršci IT kompanija, na ovogodišnjem Sajmu zapošljavanja bit će prezentirane mogućnosti i efekti 3D tehnologija, kao i prilike koje ova tehnologija pruža u oblasti rada i zapošljavanja.

U okviru Sajma zapošljavanja bit će održana i dva okrugla stola, pod nazivom “Nedostatak kadrova u IT sektoru, proizvodnja kadrova” i ‘Povećan broj turista i definisanje potreba za specifičnom radnom snagom prema sezoni’.

Cilj okruglih stolova je odgovor na pitanje kako ubrzati integraciju nezaposlenih na tržište rada u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz Službe za zapošljavanje KS.

Sajam će trajati od 10.00 do 16.00 sati.

(Hayat.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT

STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.
X