Skandal na fakultetu: Nisu mogle prijaviti ispit ako ga ne poljube

Studentice Tehnološkog fakulteta u Banjaluci optužile su Velimira Balabana, radnika studentske službe, za uznemiravanje jer im je, kako tvrde, slao neprimjerene poruke i tražio da ga ljube kako bi im prijavio ispite.


Foto: Ilustracija

Balaban je odranije poznat javnosti po skandalima i nedoličnom ponašanju i na drugim fakultetima. Jedna od studentkinja ispričala je za EuroBlic traumatična iskustva koja je imala sa Balabanom.

Advertisements

– Uzimao je brojeve iz naših dokumenata i slao svakakve poruke. Bio je neprijatan kada smo prijavljivale ispite i odavao je utisak kao da nam se nabacuje, a riječ je o čovjeku koji nam može biti otac. Od jedne koleginice je tražio da ga poljubi kako bi joj prijavio ispit. Jedna djevojka se žalila profesorima i kasnije dekanu, ispričala je studentica.

Takođe je rekla da su studentkinje odštampale sve poruke koje im je slao i predale ih u dekanat u nadi da će mu neko stati na kraj.

Ubrzo je održan sastanak na kojem su uz dekana Ljiljanu Vukić i profesore prisustvovali i studenti.

– Optužbe studentkinja su veoma jake. Neke su navele da se Balaban nije zaustavljao na porukama i poljupcima, nego je pokušavao i nešto ozbiljnije da uradi. Bili smo šokirani, a kako saznajemo bilo je pritužbi na njega i na drugim fakultetima, rekao je sagovornik portala EuroBlic.

Prema njegovim riječima, studentkinje su ga planirale prijaviti policiji, ali je, kako tvrdi, na njih izvršen pritisak da to ne urade.

Advertisements

Balaban je, kako kažu na fakultetu, nakon što je saznao da se protiv njega podnose prijave i da se diže afera, iznenada uzeo bolovanje.

Ozbiljnost priče potvrdila je i dekan Tehnološkog fakulteta Ljiljana Vukić.

– Bilo je na njega i ranije pritužbi, a jednom smo ga javno opomenuli i naglasili da bi najmanji prekršaj dalje značio da će dobiti otkaz. Prikupljamo dokaze i idemo ka proceduri za disciplinsku komisiju. Zbog svega što je počinio, logično je da mu slijedi otkaz, rekla je Vukićeva.

Ona je rekla da je evidentno da se radi o problematičnom čovjeku kojeg je ovom fakultetu dodijelio Univerzitet. Takođe je rekla da Balaban trenutno nije na fakultetu i da je samo dostavio doznaku za bolovanje, ali da je neophodno ovakvom ponašanju stati u kraj, te da mu definitivno neće dozvoliti da se vrati u ovu ustanovu.

Na ovom fakultetu je rečeno da o kadrovima ne odlučuju oni nego Univerzitet sa kojeg je, kako piše EuroBlic, izostao odgovor na ovo pitanje.

(Hayat.ba)