Brzo, jednostavno i jako ukusno!
Sastojci:
- 1¼ kg smrznutog špinata
- tjestenina za lazanje
- 150 g maslaca
- 60 g brašna
- 150 ml bijelog vina
- 350 ml povrtnog temeljca
- 350 ml vrhnje za kuhanje
- 2 češnja bijelog luka
- 3 luka
- 100 g oraha
- 220 g sira
- so
- biber
- muškatni orah
Otopiti dvije trećine maslaca u posudi na niskoj temperaturi. Dodati brašno, zatim bijelo vino, temeljac od povrća i vrhnje za kuhanje. Začiniti sa soli, biberom i muškatnim oraščićem. Neka se lagano krčka oko 5 minuta, prenosi ultra.ba.
Oguliti i sitno isjeckati bijeli i crveni luk. Na preostalom maslacu pržiti bijeli i crveni luk oko 2 minute. Dodati špinat i pustiti da krčka dok se špinat ne odmrzne. Dodati začine po ukusu – so, biber.
Ugrijati rernu na 180 ° C. U posudu za pečenje posložiti prvi sloj tijesta za lazanje, zatim punjenje od špinata i na kraju bešamel sos. Ponoviti postupak dok se ne potroši pripremljena smjesa. Posuti narendanim sirom i peći u pećnici oko 30 – 35 minuta. Izvaditi iz rerne i pustiti da odstoji oko 10 minuta prije služenja.
Prijatno!
STUDOMAT.BA