Studentski recepti: Lazanje sa špinatom

Brzo, jednostavno i jako ukusno!


Delicious homemade lasagne with ricotta cheese and spinach on table . Vegetarian Food. Italian Food

Sastojci:

Advertisements
  • 1¼ kg smrznutog špinata
  • tjestenina za lazanje
  • 150 g maslaca
  • 60 g brašna
  • 150 ml bijelog vina
  • 350 ml povrtnog temeljca
  • 350 ml vrhnje za kuhanje
  • 2 češnja bijelog luka
  • 3 luka
  • 100 g oraha
  • 220 g sira
  • so
  • biber
  • muškatni orah


Priprema:

Otopiti dvije trećine maslaca u posudi na niskoj temperaturi. Dodati brašno, zatim bijelo vino, temeljac od povrća i vrhnje za kuhanje. Začiniti sa soli, biberom i muškatnim oraščićem. Neka se lagano krčka oko 5 minuta, prenosi ultra.ba.

Advertisements

Oguliti i sitno isjeckati bijeli i crveni luk. Na preostalom maslacu pržiti bijeli i crveni luk oko 2 minute. Dodati špinat i pustiti da krčka dok se špinat ne odmrzne. Dodati začine po ukusu – so, biber.

Ugrijati rernu na 180 ° C. U posudu za pečenje posložiti prvi sloj tijesta za lazanje, zatim punjenje od špinata i na kraju bešamel sos. Ponoviti postupak dok se ne potroši pripremljena smjesa. Posuti narendanim sirom i peći u pećnici oko 30 – 35 minuta. Izvaditi iz rerne i pustiti da odstoji oko 10 minuta prije služenja.

Prijatno!