Chia puding s kakaom idealan je za užurbana jutra jer ga samo treba izvaditi iz frižidera i poslužiti uz svježe voće, domaću granolu, kokos, oraščiće, komadiće tamne čokolade… Naravno, umjesto bademovog možeš iskoristiti kokosovo ili sojino mlijeko, a javorov sirup slobodno zamijeni medom. Chia puding je dobro napraviti u većoj količini jer u frižideru može stajati tri do četiri dana, prenosi gastro.24sata.hr.
Sastojci:
- 30 g kakaa u prahu
- 3 kašike javorovog sirupa
- ½ čajne kašike cimeta
- Prstohvat soli
- ½ čajne kašike ekstrakta vanilije
- 350 ml bademovog mlijeka
- 80 g chia sjemenki
Priprema:
Pomiješaj kakao s cimetom, soli, ekstraktom vanilije i javorovim sirupom.
Dobro promiješaj, a potom dodaj malo mlijeka i miješaj sve dok ne dobiješ glatku pastu.
Ulij ostatak mlijeka.
Na kraju dodaj chia sjemenke, promiješaj, prekrij prozirnom folijom i stavi u hladnjak preko noći.