
Recept za sve studente!
Priprema umaka:
- Na zagrijanom maslinovom ulju prodinstati posoljeni luk i češnjak oko 5 minuta.
- Zatim dodati 500g mljevenog mjesanog mesa, goveđu kocku i prodinstati dok meso ne poprimi lagano “sivu” boju.
- Nakon sto se meso prodinstalo, dodati 500 ml koncentrata rajčice, sol, papar i peršun.
- Zatim politi s pola čaše vode, poklopiti i prokuhati oko 20-ak minuta.
- Na kraju stapnim mikserom lagano usitniti umak na sitnije komade mesa.
Sastojci za umak:
- 4 supene kašike maslinovnog ulja
- 2 manja luka
- 2/3 jednog češnjaka
- 500g mljevenog mesa (mješanog)
- 1 goveđa kocka
- 500ml koncentrata od rajčice
- 1 supena kašika soli
- 1 supena kašika papra
- 1 supena kašika mljevene crvene slatke paprike
- 2 kašike suhog peršuna
Priprema punjenja:
- Na sredinu tortilje staviti list topljenog sira.
- Zatim 2 veće kašike umaka.
- Nakon toga 2 supene kašike vrhnja za kuhanje.
- Na kraju šaku naribanog edamer sira.
- Burritose presaviti, zamotati i posložiti u nauljenu posudu za pečenje.
- Ostatak vrhnja i sira rasporediti preko posloženih burritosa.
- U prethodno zagrijanu pečnicu staviti peći burritose na 200 stupnjeva oko 25-30 min.
Za punjenje:
- 6 velikih tortilja
- 6 listića topljenog sira
- 500g sira edamera
- 500ml vrhnja za kuhanje
Pečene burritose poslužiti sa domaćim pomfritom. Uživajte!
Imaš li i ti svoje male kulinarske tajne i recepte za podijeliti sa kolegicama i kolegama? Prati studentske recepte na Facebooku i Instagramu i šalji nam svoje ukusne i kreativne recepte!
POSLJEDNJE NA
STUDOMAT.BA
STUDOMAT.BA