Studentski recepti: Brži i ukusniji način spremanja krompira, zaboravite na rernu ovako je brže
Za pripremu krompira ima puno recepta i skoro svi su odlični, ali isprobajte i ovaj – nećete se pokajati.
Krompir je omiljeni prilog mnogim ljudima, bilo da je pečeni, pire, pomfrit… I jela od krompira, kao što je musaka, su jako popularna, a ne koštaju puno.
Za pripremu krompira ima puno recepta i skoro svi su odlični, ali isprobajte i ovaj – nećete se pokajati. Možete da ga služite uz bilo koje meso, a brže je nego kada se peče u rerni.
Osvojiće vas na prvi zalogaj, a recept se lako pamti. Ovakva priprema zahtjeva samo puter koji mu daje poseban šmek.
Sastojci:
- manji roze krompir
- puter
Priprema:
Krompir oljuštite, pa presjecite na pola i stavite da se kuha nekih 20 minuta, nemojte da ga prekuhate. U dublju tavu stavite veće parče putera i poredajte krompir. Vodite računa da napravite razmak između krompira, pa posolite. Kad dobijte zlatnu boju okrenite na drugu stranu.
STUDOMAT.BA