Student savjetuje: Ovo je najjednostavniji recept za palačinke

Recept za palačinke donosi vam student koji je po svojim receptima jako popularan na društvenoj mreži Instagram.


Naime, riječ je o Hajrudinu Šišiću iz Sarajeva, na društvenim mrežama poznatijem kao Harry Cooper, koji je svoju ljubav prema kuhanju i fotografiji sjedinio i pretvorio u blog o hrani.

Advertisements

Preko četiri godine izučava fotografiju hrane, pisanje recepata, tehnike pripreme i stajling hrane. Naravno, sve s ciljem da što ljepše prezentuje svoje recepte i fotografije na društvenim mrežama. Na društvenoj mreži Instagram ima preko 23 hiljade pratilaca.

Ovaj put prenosimo vam najjednostavniji recept za palačinke koje će vam uvijek uspjeti.

 – Sve ove godine pravljenja palačinaka i kuhanja općenito nisam imao recept. Uvijek bi to bilo nekako dodaj nešto, dok ne dobijem pravu konzistenciju. Danas sam sjeo i zapisao recept! Ovo je osnovni recept za palačinke. Smjesu za palačinke možete prilagoditi kako vama najviše odgovara. Pročitao sam da po nekim receptima ide i mineralna voda, iskreno nisam probao. Javite mi utiske!, napisao je u opisu recepta Harry Cooper na harrycooper.ba.

Advertisements

Sastojci

  • 1 jaje
  • 120 g pšeničnog brašna 1 velika šolja
  • 150 ml mlijeka dvije trećine šolje
  • 100 ml vode polovina šolje
  • 2 male kašike ulja
  • prstohvat soli i šećera

Priprema

  1. Premazati tavu uljem.
  2. Zagrijati na visokoj temperaturi.
  3. Nešto manje od jedne kutljače za jednu palačinku.
  4. Peći po minutu s obje stranu.

Još više recepata Harry Coopera možete pronaći na www.harrycooper.ba i ne zaboravite ga pratiti na Instagramu i Facebooku. 🙂