Možete li riješiti ove detektivske zagonetke?

Zagrijte moždane vijuge i pokušajte riješiti ove detektivske zagonetke i mozgalice.


detektiv
  1. Ledeni čaj 

Dvije djevojke su došle na večeru i obje su naručile ledeni čaj. Jedna je bila toliko žedna da je popila pet čaša dok je druga tek pila svoju prvu čašu. Djevojka koja je sporo pila, umrla je na licu mjesta, dok je druga uspjela preživjeti. Policija je utvrdila da se u ledenom čaju nalazio otrov. Kako je moguće da je djevojka koja je popila pet čaša ostala živa i zdrava?

2. Policajac na tajnom zadatku

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Policajac, koji je bio nadomak toga da razbije lanac krijumčara naftom, iznenada je nestao.  Njegovi kolege koji su krenuli u potragu našli su, između ostalog, u njegovim papirima sljedeću šifru:  710 57735 34 5508 51 7718  i odmah su shvatili gdje se njihov nestali kolega nalazi. Znate li vi o čemu je riječ?

3. U kojoj je od ovih soba najbolje umrijeti?

Osuđeni ste na smrt. Jedini izbor koji vam je preostao je da uđete u jednu od ponuđenih soba. U jednoj od njih je požar, u drugoj vas čekaju naoružani ubojice, a u trećoj se nalaze lavovi koji godinama nisu jeli. Koju biste izabrali?

4. Kako je čovjek uspio vidjeti ženu? 

Čovjek je vozio automobil. Nije imao upaljena svjetla. Mjesec nije izašao. Ispred njega, žena je prelazila ulicu. Kako ju je vidio?

5. Znate li?

Što se pojavljuje jednom u minuti, dvaput u momentu, ali nijednom u tisuću godina?

Rješenja pročitajte u nastavku: