Održan festival fakulteta u Banjaluci: Maturantima predstavljeni i novi studijski programi

Prednosti studiranja na ovom univerzitetu su to što je studentma omogućeno praktično besplatno studiranje i besplatan smještaj.


maturanti univerzitet banjaluka
Foto: StartBiH

Na Univerzitetu u Banjoj Luci jučer je organizovana manifestacija “Dani otvorenih vrata“ na koju su stigli maturanti srednjih škola iz RS-a.

Ovo je festival fakulteta na kojoj se maturanti upoznaju sa sadržajem određenog fakulteta, pričaju sa studentima koji ih odvedu na željeni fakultet. Zatim, tamo im asistenti i profesori pokazuju laboratorije i sale, objašnjavaju kako prijemni ispiti funkcionišu i sve ostalo što ih zanima. Cilj je da im olakšamo u odabiru jedne od najvažnijih odluka u životu, rekao je predsjednik Studentskog paralementa Nikola Šobot.

Rektor Univerziteta u Banjoj Luci Radoslav Gajanin poručio je maturantima da pitaju sve što ih zanima u vezi s njihovom budućom profesijom s kojom će se praktično baviti cijeli život, piše StartBiH.

Brojne su prednosti studiranja na ovom univerzitetu, jer je studentma omogućeno praktično besplatno studiranje i besplatan smještaj, a sve s namjerom da naši maturanti odaberu jedan od studijskog programa i ostanu u zemlji, objasnio je Gajanin.

On je rekao da je već akreditovano nekoliko novih studijskih programa, a da je nekoliko u procesu akreditacije. Osim postojećih, biće, kako je naveo, četiri ili pet novih studijskih programa.

Na engleskom jeziku imamo već studijske programe na Medicinskom fakultetu, a to je studijski program medicine koji će ove godine upisati treću generacju studenata. Očekujemo da će u predstojećoj akademskoj godini upisati studijski program na engleskom stomatologije i farmacije. Takođe, neki fakulteti su pokrenuli postupak akreditacije na engelskom jeziku, prije svega drugog studijskog ciklusa, otkrio je rektor Gajanin.