Prijavite se na online takmičenje “Na šta sam ponosan”

Pitamo se, razmšljaju li ljudi o ovome uopšte? Na šta ste ponosni na kraju svog dana?


Tema konkursa

Advertisements

Uspjeh i talent u sportu, umjetnosti, preduzetništvu, nauci, kulturno i istorijsko naslijeđe, prirodne ljepote ali i izgled vase škole, prijateljstvo, ulica u kojoj živite itd. – sve to može biti razlog da se osjetite ponosnim i da znate šta možete ponuditi velikoj evropskoj porodici.

Pošaljite nam fotografiju, ilustraciju, blog ili video koji će nam pokazati na šta ste ponosni i šta smatrate posebnom vrijednošću koju ćemo sutra donijeti Evropskoj uniji. Budite originalni, maštoviti, inspirativni i neka format za koji ste se odlučili (ilustracija, blog, fotografija, video) odgovara temi “NA ŠTA SAM PONOSAN”.

Uslovi učešća u konkursu

Pravo učešća na ovom takmičenju imaju svi građani do 27 godina starosti. Radovi koje učesnici šalju moraju biti autorski.

Krajnji rok za prijem radova je 20. novembra 2017. godine.

Pravo učešća nemaju zaposleni Delegacije Europske unije i EUSR-a u BiH, EU info centra i članovi njihovih užih porodica.

Predaja radova

Radove je potrebno poslati na e-mail: info@euic.ba, sa naznakom „Na šta sam ponosan“ u periodu od 23. oktobar do 20. novembra 2017.

Limit vaše poruke je 25 MB, ukoliko šaljete video, molimo vas da koristite WeTransfer.

Advertisements

Sve prijave treba da uključuju sljedeće podatke:

Ime i prezime autora
Naziv rada i kratak opis
Kontakt podaci autora (broj telefona, e-mail adresa, adresa stanovanja)
Selekcija

EUIC će formirati žiri koji će biti sastavljen od predstavnika Delegacije EU u BiH, istaknute osobe iz javnog života BiH i uposlenika EU info centra. Ocjenjivački žiri će bodovati tehničku uspješnost rada, kreativnost i koliko rad odgovara temi “NA ŠTA SAM PONOSAN”.

Izložba radova koji će učestvovati u ovom takmičenju će biti organizovana po okončanju procedure a o pobjedničkom djelu će biti izrađen i kratki film.

Nagrade

Autor pobjedničkog rada će biti nagrađen poklon bonom u iznosu od 500 BAM.

Dodatne informacije

Autor ustupa prava na korištenje svih objavljenih radova u okviru konkursa EUIC. Učesnici moraju biti autori podnesaka. Organizator se odriče odgovornosti u slučaju povrede ovog prava od strane trećeg lica.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem telefona 033/206 851, 227 082 ili na e-mail: info@euic.ba.

(Meliha Delić / STUDOMAT.ba)