Prijavite se na nagradni konkurs za najbolju priču

Ukoliko volite pisati, a zagovornik ste mira i pomirenja, ovo je idealna prilika da uz iskazivanje svog mišljenja na papiru osvojite i novčanu nagradu.


Otvoren je četvrti konkurs za kratku priču u okviru zbirke Biber. Radove mogu da šalju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku; afirmisani, kao i oni koji nisu do sada objavljivali.

Advertisements

Tema je proširena, kao i prethodni put. Pored priča koje tematizuju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu da doprinesu boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, suosjećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u “neprijateljskim” cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju puteve za izgradnju izvjesnije, bezbjednije i slobodnije budućnosti za sve.

Advertisements

Najmanje 20 radova bit će objavljeno u zborniku, a tri najbolja bit će nagrađena i novčanim nagradama. Priča ne može imati više od 9000 riječi niti biti u nekoj drugoj formi.

Priče je moguće dostaviti putem prijavnog obrasca, a konkurs ostaje otvoren do 1.12.2020. godine do 13:00 sati. Više informacija o konkursu pročitajte ovdje.