Postanite dio gaming zajednice u BiH

Tribe Gaming Community 19. i 20. decembra 2017. godine u terminu od 16 do 20 sati organizuje Hearthstone Fireside Gathering turnir u prostorijama popularnog The Brew Puba u Sarajevu na adresi Kranjčevićeva 18. 


TGC ovim eventom nastoji dati do znanja mladima i svima koji dijele strast za gaming u BiH da napokon imaju priliku postati dijelom ovog najbrže rastućeg trenda u svijetu, kako u IT segmentu tako i u segmentu sporta, a o čemu svjedoče sve veća ulaganja i aktivnosti profesionalnih sportskih klubova, te najvećih svjetskih kompanija.

Advertisements

Tribe Gaming Community je organizacija formirana u maju ove godine, a ovim eventom žele pokrenuti i ujediniti gaming scenu u BiH, te mladima pružiti priliku da upoznaju i „ukrste mačeve“ sa gamerima iz države, a i šire. Vizija TGC-a jeste da se u budućnosti pozicionira kao prva profesionalna gaming organizacija u BiH s ciljem kreiranja i podržavanja profesionalnih e-sport timova i igrača koji će se ravnopravno natjecati na evropskoj i svjetskoj sceni, te da po uzoru na veće postojeće superstarove, potencijalno ostvare karijeru u elektroničkim sportovima. Da ove namjere nisu neosnovane i bez argumenta, svjedoče već svima dobro poznati gameri poput Nikole, huNtera, Lizzarda , DUMASS-a, Pite, i drugih.

Sam event će uključiti takmičarski dio po standardnom formatu, a za dobar provod i veoma atraktivne nagrade u vidu profesionalne gaming opreme, ali i drugih sadržaja  pobrinuli su se brojni sponzori i prijatelji događaja.

Advertisements

Važno je napomenuti da je učestvovanje besplatno te je potrebno samo popuniti prijavu na oficijelnom websiteu Tribe Gaminga Communitya: www.tribe-gc.net, gdje zainteresovani također mogu pronaći više informacija. Također, novosti se mogu pratiti na društvenim mrežama TGC-a. 

Bilo da ste hardcore gamer ili samo gaming entuzijasta postanite dio gaming zajednice u BiH.

(STUDOMAT.ba)