Ovo su aplikacije koje će koristiti svakom studentu

Nova akademska godina samo što nije počela. Upravo iz tog razloga smo za vas, novopečene, zlatne ili zagovaratelje pauza studente, pronašli besplatne aplikacije koje će vam donekle olakšati da preživite studentske obaveze, i pomognu da budete što efikasniji. U nastavku donosimo 3 besplatne i korisne aplikacije.


Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Samo za vas izabrali smo aplikacije koje sadrže sve što treba jednom studentu.

Advertisements

Dragon Dictation

Dragon Dictation

Da li ste ikad poželjeli da svoje ružno zapisane bilješke (bojim se da više nema studenta koji ima lijep rukopis) spremite u obliku čitljivog teksta, slika, glasovnih zapisa, ali bez dodatnog prekucavanja i dešifrovanja skraćenica….

Ja ružno pišem, i zato sam uvijek prakticirala da bilješke sa vježbi i/ili predavanja prekucavam kad dođem kući, sve dok nisam čula za Dragon Dictation. Ova aplikacija je sjajna stvar jer omogućava diktiranje teksta na vašem mobitelu, a sve izgovoreno pretvara u SMS poruku, e-mail, koji možete dalje kopirati, slati, čitati… Aplikacija takođe može filtrirati i znakove interpukcije u zavisnosti od brzine vašeg govora.

MyScript Smart Note

Advertisements

Ukoliko vjerujete da budala pamti, a pametan piše, a kad pametan izgubi papir onda je MyScript Smart Note idealno rješenje za vas. Besplatna aplikacija omogućava čuvanje zapisanih bilješki na mobitelu ili tabletu, te odlično prepoznaje rukopisa, čak i škrabotine. Osim toga, imate opciju editovanja bilješki, poput ubacivanja matematičkih formula, slika i sl. I to sve bez dodatnih sveski i papira sa bilješkama razbacanih po sobi. Pa može li bolje?

JumpCut

Naravno da nije lijepo niti korisno prepisivati. Studentski život je najčešće haotičan što se tiče obaveza, ali  mi smo copy-paste generacija. Onaj ko razumije – shvatiće iz prve o čemu govorim. U tom slučaju, sve se svodi na samo jedan klik.

Ukoliko ste neko ko često piše seminarske radove, JumpCut je vrlo zgodna aplikacija pomoću koje na jednostavan način možete kreirati listu dosad korištenih tekstova. Ali, to je tek početak, jer ova aplikacija omogućava da i nakon nekog vremena uđete u trag svim kopiranim tekstovima, koje možete da iskoristite i za neki drugi rad. Organizacija je pola puta do uspjeha, a JumpCut zasigurno zna kako uštediti vrijeme.

Vjerujemo da će vam ove aplikacije biti od velike pomoći i ako ih još uvijek niste instalirali odaberite onu koja je vama najpotrebnija i isprobajte.

(Meliha Delić / STUDOMAT.ba)