Studentska putovanja: Zašto je Beograd uvijek dobra ideja

Ponukan iznenadnim vikend-putovanjem u Beograd odlučio sam da sagledam stvari u malo široj prizmi te odlučim se napisati par redaka o tome zašto je Beograd, kao destinacija za posjetiti, studentima, a i svima ostalima uvijek dobra ideja.


beograd 1

Na putovanje sam se odlučio iznenada, u manje od dvanaest sati sam odlučio da želim ići, prespavao noć, spremio prtljag te sjeo u autobus. Bit ću iskren prema našim čitateljima i čitateljicama te priznati da je razlog toj brzini ljubavne prirode, ali isto tako ne treba umanjivati značaj bilo kakve druge motivacije.

beograd
Foto: Panoramski prikaz

Krenuo sam s autobuske stanice u Lukavcu, Istočno Sarajevo, budući da je ta autobuska stanica puno bolje uvezana s Republikom Srbijom i njezinim gradovima, nego ona glavna gradska i saobraća se puno češće. Cijena prosječne povratne studentske karte iznosi oko 60-ak BAM.

Smještaj sam imao osiguran, ali za sve ostale tu je bezbroj jeftinih hostela i hotela, a ni couchsurfing se ne čini kao loša ideja. Grad je dobro povezan javnim prijevozom, a cijene taksija se kreću jednako kao i u Sarajevu.

Obje noći koje sam bio u Beogradu iskoristio sam za noćne (jutarnje) izlaske. Petak večer sam proveo u otvorenom klubu Barutana na Kalemegdanu slušajući Moniku Kruse sve do zore, poznatu njemačku DJ-icu. Cijene i izbor pića su otprilike slične kao i u Sarajevu. U ranim jutarnjim satima smo se preselili u otvorenu klub KPTM koji organizira cjelodnevne žurke. Dan nakon povratka u skoro popodnevnim satima smo proveli izležavajući se i skupljajući energiju za subotu večer. U međuvremenu se stigne obići i fantastični muzej posvećen liku i djelu Nikole Tesle te i mnoge druge beogradske znamenitosti.

barutana
Foto: Barutana

Subota večer je prošla na Beograd Beer Festu na Ušću, koji je jedan od većih u regionu. Izbor muzike je bio odličan, na dva main stagea tu večer sam imao priliku slušati Kerbera, S.A.R.S., Rundeka i Gobline. Hrane i pića nije manjkalo pored pregršta izvrsne zabave i različitih aktivnosti.

beer fest
Foto: Beer Fest

Ukratko, to je moje iskustvo s kratkog ljetnog izleta u Beograd. Smatram da je Beograd izvrsna ideja u bilo koje godišnje doba te zbog svoje pristupačnosti pogodan je našim studenticama i studentima da se relaksiraju i vide te dožive nešto novo. Nadam se da će ovaj tekst ponukati nekoga da spakuje kofer i uputi se u susjednu državu. Požurite, ljeto traje još samo malo!

(Matej Vrebac / STUDOMAT.ba)