Otvorene prijave na VIRAL hackathon – nova iskustva, izazovi i vrijedne nagrade

Prijavljeni timovi studenata će kroz izradu web, mobilnih i desktop aplikacija raditi na rješavanju problema s kojima se susreću lokalna poduzeća...


hackaton

Sveučilište u Mostaru, Univerzitet Džemal Bijedić i INTERA Tehnološki Park predstavljaju VIRAL hackathon, organiziran kroz istoimeni projekt, sufinanciran sredstvima Europske unije kroz Erasmus + program. Održat će se od petka, 21. maja do nedjelje, 23. maja 2021. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Hackathon, koji je fokusiran na primjenu informacijskih tehnologija u poljoprivredi, okupit će studente različitih usmjerenja koji će imati priliku praktično primijeniti svoja znanja, ali i dobro se zabaviti s kolegama.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Prijave su dostupne zainteresiranim studentima mostarskih fakulteta, koji vole nove izazove, žele praktično primijeniti znanja stečena u formalnom obrazovanju i dodatno usavršiti vještine, traže priliku za upoznavanje mentora i kolega iz različitih područja i vole raditi u timu, a pritom se dobro zabaviti, priopćili su organizatori.

Kroz 48 sati, uključeni timovi će kroz izradu web, mobilnih i desktop aplikacija raditi na rješavanju problema s kojima se susreću lokalna poduzeća iz poljoprivrednog sektora. Sve će započeti prezentacijom ovih izazova, a nastavit će se različitim predavanjima, radionicama i timskim radom na kreiranju softverskih rješenja.

Svi timovi će na raspolaganju imati mentore iz svijeta programiranja, dizajna, poljoprivrede, marketinga i drugih područja koji će im pomoći u otklanjanju svih nedoumica tokom samog hackathona. Svoja rješenja timovi će prezentirati pred stručnom komisijom koja će izabrati najbolje timove.

Njih očekuju vrijedne novčane nagrade i edukativni kursevi koje su za njih osigurala poduzeća Jaffa-komerc, Hepok, Mesna industrija Šišović, Business Academy i ITAcademy. Organizaciju hackathona su podržala i poduzeća Leda i AirRec, ali i brojni drugi koji će se pobrinuti da ovaj događaj bude jedinstveno iskustvo za sve studente!

Na hackathon, koji je izvrsna prilika za učenje i praktičnu primjenu znanja, ali i zabavu, umrežavanje s kolegama te upoznavanje iskusnih mentora, moguće se prijaviti na linku. Prijave su otvorene za timove koji zadovoljavaju sljedeće uvjete:

  1. Svi članovi tima moraju biti studenti;
  2. Barem jedan član tima mora biti student poljoprivrednog fakulteta/prehrambene tehnologije;
  3. Barem jedan član tima mora biti student fakulteta za informacijske tehnologije/elektrotehnike;
  4. Maksimalan broj članova po timu je 4.

– Učenje, umrežavanje, zabava i vrijedne nagrade samo su neki od razloga zbog kojih trebaš već danas iskoristiti priliku, okupiti tim i prijaviti se na VIRAL hackathon! Projektni partneri te očekuju, ali požuri – broj mjesta je ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama, a timovi, koji se prijave prvi, dobit će prednost sudjelovanja! INTERA Tehnološki Park će osigurati taxi prijevoz iz središta grada do prostorija za sve sudionike hackathona, stoji u priopćenju.

Voditelj projekta VIRAL je Univerzitet u Banja Luci, a projekt provode Univerzitet Džemal Bijedić Mostar, Sveučilište u Mostaru, Univerzitet u Tuzli/Elektrotehnički fakultet, Univerzitet Bijeljina, Univerzitet Donja Gorica, Univerzitet Waigeningen, Univerzitet Maribor, Univerzitet Bukurešt, Agro-voće, Jaffa-komerc, Plantaže 13. jul, Western Balkans Institute, Inovacioni centar Banja Luka, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park i Crnogorska Asocijacija za nove tehnologije MANT.