HUB: Upoznajte Lamiju Lazović, studenticu Medicinskog fakulteta UNSA

Lamija kaže da bismo zaista bili puno sretniji, zdraviji i uspješniji kada bi nam bilo nebitno kako se ko zove.


Lamija HUB

Homework Hub je multifunkcionalni prostor za rad, učenje i druženje. Zasnovan je na principu coworking prostora s prilagodbom za studente i mlade.

Homework Hub je, kako kažu osnivači, nastao iz potreba sa kojima su se i sami susretali kao studenti, a to je motivirajući prostor gdje mladi mogu ispunjavati svoje školske/univerzitetske obaveze, učiti sami ili u grupi i pripremati se za ispite, testove i kolokvijume.

Prvi dolazak u Homework Hub: Koje su cijene članarine, šifra za WiFi, gdje pronaći mjesto za učenje, a gdje za druženje…

Na našem portalu često pišemo o članovima Homework HUB-a. Naša naredna priča je o budućoj doktorici Lamiji Lazović, studentici Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

lamija

  -Ako ste pomislili da je naša HUB članica Tokyo iz serije #MoneyHeist i da će nam otkriti kako je provalila u banku, ipak nije! To je buduća doktorica Lamija Lazović, studentica Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.  Na pitanje: Zašto medicina? Floskula je glasila, zato što voli ljude, voli pomagati drugima i voli da se drugi osjećaju sretno. A šta se ustvari krije iza njene želje za medicinom, jesu epizode #GreysAnatomy. Nimalo ne sumnjamo da će biti uspješna doktorica baš kao i doktori iz #GA. U neformalnom razgovoru sa Lamijom, zaključili smo da ona želi utopiju, da ne one želi da se stvari, sistemi, ljudi dijele na osnovu pripadnosti, vjere i drugom etno-nacio-boš-hrv-srb podjelama. Jer, kako Lamija kaže, zaista bismo bili puno sretniji i zdraviji i uspješniji kad bi nam bilo nebitno kako se ko zove. Mi se nadamo da će se Lamijina utopija ipak ostvariti, a do tada želimo joj puno sreće (još jedna doktorica koja će možda jednog dana raditi u HUBClinics) a već sutra će od nas po 10 puta čuti: Lamija, idi uči! Sretno dr. Lazović, napisali su na FB stranici Homework HUB.