Jeste li čuli za Kung Fu kurs? Sada na njega mogu da se prijave svi studenti iz BiH

Bosna i Hercegovina i Kina gaje prijateljske odnose i oni će nastaviti da budu još bolji, izjavio je ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping na online ceremoniji povodom otvaranja kursa kineskih borilačkih vještina.


Ilustracija: Envato
Ilustracija: Envato

Ova ceremonija koja je održana pod nazivom – Zajedničkim rukama pozdravite Zimske olimpijske igre u Pekingu, zajedno za zajedničku budućnost, plod je prijateljske saradnje dviju država, istakao je kineski ambasador otvarajući kurs koji pohađaju studenti fakulteta javnih univerziteta u BiH, kako u Banjoj Luci tako i u Sarajevu.

Ceremoniji koja je zbog epidemije održana u online formatu, prisustvovali su predstavnici Ambasade Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini, Ureda Komisije za vanjske poslove Komunističke partije Kine Provincijski komitet Henan, Tehnološkog univerziteta Henan (Centar za obuku stranih pomoći u Henanu) te univerziteta u BiH.

GLEDAJ STUDOMAT.TV

TVoj vodič kroz studentski život!

Kineski kung fu popularan je u cijelom svijetu koji zna za Bruce Leeja, Jackie Chena i druge majstore kineskih borilačkih vještina – istakao je ambasador Ji i dodao da je Provincija Henan rodno mjesto borilačkih vještina u Kini.

kungfu online kurs za studente iz bih
Foto: Hayat

Wang Ziwen, zamjenik direktora Ureda Komisije za vanjske poslove Pokrajinskog komiteta Komunističke partije Kine, pozdravio je početak ove saradnje istaknuvši važnost prijateljskih odnosa, prenosi Hayat.

Učesnicima kursa obratili su se i Adnan Husić, pomoćnik ministra civilnih poslova u Vijeću ministara BiH, Seid Fazlagić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta BiH, Chen Guixiang, potpredsjednica Univerziteta tehnologije iz Henana, Marko Gutalj uime Univerziteta Istočno Sarajevo, Miroslav Živanović uime Univerziteta u Sarajevo te Ljiljana Stević uime Univerziteta u Banjoj Luci.

Nakon uvodnih riječi počeo je online kurs koji pohađaju studenti navedenih javnih bosanskohercegovačkih fakulteta.