Izabrani najbolјi volonteri u RS za 2015. godinu

Ministrica porodice, omladine i sporta RS, Jasmina Davidović, ocijenila je da je veoma važan volonterski rad da bi bila pružena sva pomoć i podrška lјudima kojima je potrebna.


Foto: Ministarstvo porodice omladine i sporta RS
Foto: Ministarstvo porodice omladine i sporta RS

– Sigurno je da se volonterskim radom poboljšavaju uslovi u kojima žive svi građani u Republici Srpskoj. Želimo da naše društvo bude humanije, ali i sa više demokratičnosti, što je svima neophodno, rekla je Davidovićeva na obilježavanju Međunarodnog dana volontera. Ona je zahvalila svim volonterima za predani rad, jer pokazuju izuzetnu predanost.

Advertisements

Izvršni direktor volonterskog servisa RS, Vanja Kukrika, rekla je da ovaj servis, iako je osnovan prošle godine, ima veliki broj volonterskih časova.

– Volonteri su mladi ljudi koji požrtvovano rade u lokalnim zajednicama i trude se da nešto promijene, navela je Kukrika.

Na svečanoj manifestaciji povodom Međunarodnog dana volontera uručena je nagrada za četiri najbolja volontera u RS i za najboljeg organizatora volontiranja.

Advertisements

Volonter spasilačkog kluba “Vulf” iz Foče, Jelena Simović, koja je dobila nagradu za najboljeg volontera, kaže da joj je spasilački posao volonterski i da joj je cilj da pomogne svim ljudima koji se nađu u situacijama opasnim po život.

Osim Jelene Simović najbolji volonteri su i Mirnesa Bećirodobašić iz Doboja, Milan Bijelić iz Banjaluke i Tamara Bjelić iz Dervente.

Nagradu za najboljeg organizatora volontiranja dobilo je Udruženje “Nova generacija”, te je koordinator volonterskih aktivnosti ovog udruženja Bojana Delibašić Bjelić rekla da je ova nagrada priznanje da Udruženje radi dobar posao, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta RS.

(STUDOMAT.ba)