HEA BiH: “Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju BiH” – novi projekat iz Erasmus + programa

Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Bosne i Hercegovine učestvovala je na pripremnom sastanku novog projekta iz Erasmus + programa, pod nazivom "Jačanje internacionalizacije u visokom obrazovanju BiH (STINT)" koji je održan 25. i 26. januara 2016. godine u Gentu, Belgija.


Foto: HEA BiH
Foto: HEA BiH

Nosioci projekta, koji će biti implementiran u naredne tri godine, su Univerzitet u Istočnom Sarajevu i KU Leuveun iz Belgije. Pored EU partnera iz Belgije, Portugala (Instituto Politehnico Porto) i Velike Britanije (Buckinghamshire New University), bh partneri u projektu su: svi javni univerziteti u BiH, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Centar za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja i Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova RS.

Advertisements

Projekat će biti usmjeren na jačanje i unapređenje procesa internacionalizacije univerziteta i priznavanja kvalifikacija u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH.

Advertisements

(STUDOMAT.ba)