ELSA Sarajevo: Pravna praksa u kancelariji Vijeća Evrope u Sarajevu

ELSA Sarajevo traži motivisanog studenta prava ili mladog pravnika, zainteresovanog za područja ljudskih prava, demokratije i vladavine prava, spremnog da radi u skladu s načelima Vijeća Evrope, za poziciju volontera u kancelariji Vijeća Evrope u Sarajevu.


elsa banner

Zadaci i obaveze volontera bit će određeni u skladu s njihovim sklonostima i potrebama kancelarije. Angažman zahtijeva osmosatno radno vrijeme tokom cijele sedmice.

Bira se jedan volonter za obavljanje pravne prakse u periodu od 1.2.2016. godine do 1.4.2016. godine, pri čemu praksa nije plaćena.

Pravo na prijavu na konkurs imaju studenti četvrte godina studija, studenti drugog ciklusa studija, odnosno pravnici sa završenim četverogodišnjim studijem, a koji su ujedno i članovi ELSA-e Sarajevo ili druge lokalne grupe unutar ELSA mreže u BiH.

Potrebno je popuniti prijavu, napisati CV i motivaciono pismo (na engleskom jeziku), te sve zajedno poslati na e-mail: vpstep@elsa-sarajevo.org. Dokumenti trebaju biti u “.pdf” formatu. Za sva ostala pitanja, obratite se na isti mail.

Aplicirati možete do kraja ovog mjeseca.

(STUDOMAT.ba)