“Ekonomska propaganda” na Univerzitetu u Zenici

Ekonomski fakultet u Zenici u subotu je posjetio gosp. Reuf Herić, predsjednik Udruženja privatnih elektronskih medija u BiH i istaknuti biznismen, iza kojeg stoji niz uspješnih projekata.


24.04.2017. 02:00

Cilj posjete jeste ostvarenje saradnje sa studentima master studija na ovom fakultetu, na odsjeku Menadžment preduzeća, radi adekvatnog odabira kanala promocije za potrebe izrade marketing strategija za bh. kompanije Ovako i Klas na kojoj rade studenti pomenutog fakulteta zajedno s profesorom Ovčina Veldinom.

Uz opuštenu atmosferu i otvorenu komunikaciju, gospodin Herić je na bazi vlastitih iskustava upoznao studente sa načinima odabira najadekvatnijeg medija za ekonomsku propagandu, jednu od najčešćih promotivnih aktivnosti.

– Kupac je kralj i tako ga trebamo tretirati. Reklama je jedan od najefikasnijih načina informisanja i podsjećanja potencijalnih kupaca, ukoliko je pravovremeno i na pravi način predstavljena, navodi se u saopštenju iz Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Novostečena znanja će značajno pomoći pri odabiru pravog medija u ovim projektima, a Ekonomski fakultet je još jednom potvrdio svoj kvalitet kreirajući pozitivan ambijent za saradnju stručnjaka iz prakse i svojih studenata, iz koje se dokazano, najbolje uči.

(STUDOMAT.ba)


Sviđa ti se objava? Podijeli je sa prijateljima!

STUDOMAT
STUDOMAT je najveća internet zajednica studenata i mladih u regionu osnovana 2012. godine, namijenjena studentima i mladima u potrazi za informacijama o studiju i dodatnoj edukaciji, stipendijama, studentskim poslovima, smještaju i ostalim temama koje su interesantne studentima i mladima.