EFSA: Proglašeni pobjednici ovogodišnjeg Startup Challenge-a

Centar za preduzetništvo i upravljanje znanjem Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu je od 11. do 28. maja implementirao Startup Challenge.


EFSA Proglašeni pobjednici ovogodišnjeg Startup Challenge a

Projekat je edukativnog i takmičarskog karaktera, te je pružio jedinstvenu priliku ambicioznim i kreativnim mladim ljudima za sticanje novih znanja i iskustava, te pokretanje vlastitih startup biznisa.

Tokom trajanja Startup Challenge-a, održano je 5 edukacijskih sesija od strane akademskog osoblja Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, kao i stručnih eksternih partnera iz prakse. Predavači koji su doprinijeli svojim predavanjima i radionicama su Elvir Čizmić, Semir Musić, Avdo Halilović, Selma Kadić – Maglajlić, Ejub Kučuk, Vedad Silajdžić, Emir Kurtić, Ljiljan Veselinović, Tea Mioković, Lejla Turulja, Edin Halilović, Armin Talić i Ranko Markuš.

Učesnicima je omogućeno sticanje teorijskih i praktičnih znanja iz oblasti preduzetništva, marketinga, menadžmenta, finansija i informacionih tehnologija, kako bi na finalnom danu pred tročlanom komisijom svoju ideju uspješno predstavili i osvojili vrijednu novčanu nagradu za realizaciju svoje ideje.

Komisiju su sačinjavali prof. dr Elvir Čizmić, rukovodilac Katedre za menadžment i organizaciju, Armin Talić, rukovodilac Centra za preduzetništvo i upravljanje znanjem, te Avdo Halilović preduzetnik i pobjednik prvog Startup Challenge-a. Članovi komisije su na proglašenju pobjednika dali i kratak osvrt na biznis planove, te ohrabrili sve učesnike da svoje ideje u budućnosti pretvore u biznise koji će održavati bh ekonomiju.

Ekonomski fakultet Univerziteta u Sarajevu će biti pokrovitelj nagrade za pobjednika, uz značajan doprinos partnera PACCINO projekta, Projekta zapošljavanja mladih te Sberbanke. U skladu s tim, na proglašenju pobjednika obratili su se prof. dr Elvir Čizmić u ime uprave Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, Armin Talić, član komisije te prof. dr Muris Čičić, Ranko Markuš i Vedran Peršić.

Jednoglasnom odlukom tročlane komisije proglašeni su pobjednici ovogodišnjeg Startup Challange-a, Adna Helić i Adis Salihefendić sa idejom sa idejom „Sarajevo Traveler“. Također, drugo mjesto pripalo je Amiru Jašarspahiću sa idejom„ EasyBee“. Pobjedničkom timu je uručen simbolični ček u iznosu od 5.500,00 KM , te će pored novčane nagrade imati i podršku Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu u toku implementacije i pokretanja navedenog startup biznisa.

Za više informacija o pobjednicima i startup idejama možete pratiti zvaničnu Facebook stranicu Startup Challenge-a.

(STUDOMAT.ba)